Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dinsdag 24 januari meerde een van de grootste passagiersschepen ter wereld, de RMS Queen Mary 2, aan in de belangrijkste haven van Zuid-Afrika. Kaapstad is momenteel erg populair bij cruiseschepen als tussenstop.

Vanuit de haven kunnen makkelijk dagtochten ondernomen worden.
De belangrijkste haven van Zuid-Afrika, Kaapstad, heeft een lange geschiedenis op het gebied van het verwelkomen schepen en passagiersschepen. Gisteren arriveerde de Queen Mary 2 uit Swakopmund, Namibië. De RMS Queen Mary 2 is op 10 januari begonnen met een wereldreis in Southampton. Na Kaapstad zal het schip op 28 januari verder varen naar Durban, om vervolgens naar Mauritius, over de Indische Oceaan naar Australië te varen, richting Japan.

Luxe schepen
De RMS Queen Mary 2 is een van de grootste passagiersschepen ter wereld met een capaciteit voor 1.250 bemanningsleden en 3.000 passagiers. Deze luxe schepen zijn letterlijk maritieme resorts waar maaltijden, activiteiten en entertainment allemaal zijn inbegrepen in het pakket.  De vraag naar cruises is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Jaarlijks gaan meer dan 16 miljoen mensen op cruisevakantie. Voor Kaapstad betekent dit dat er duizenden bezoekers meer deze wereldstad bezoeken.

Cruisetoerisme belangrijk voor economie
Voor Kaapstad is het toenemende cruisetoerisme erg belangrijk. Zowel de stad als de haven profiteert economisch gezien van de aanleg van cruiseschepen in de haven. De stad kan profiteren van de activiteiten die cruise passagiers en bemanning doen in de stad, de haven van het onderhoud van het schip in de Cape Town Harbour. De cruise industrie wordt beschouwd als een duurzame vorm van toerisme en blijft zich ontwikkelen in opkomende markten. De haven van Kaapstad is gastvrij en efficiënt en verwelkomt graag cruiseboten in de haven.


Meer weten? Kijk dan op http://www.capetowntravel.co.za/