Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

162 pagina’s ontspanning in Wellness-Hotels & Resorts 2012 brochure. Wellness-Hotels & Resorts – de keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – heeft de nieuwe Duits- & Engelstalige 2012 brochure uitgebracht.

Het drukwerk bundelt 50 top hotels in Europa die gespecialiseerd zijn in kuur- en wellness behandelingen. Dit jaar zijn vier nieuwe hotels aan het aanbod toegevoegd; Wellnesshotel Seeschlößchen in Brandenburg, Romantik & Wellness Hotel Achterdiek op het Duitse Waddeneiland Juist, Hotel Gute Höhne nabij Düsseldorf en Hotel Diedrich in Sauerland. De hotels worden overzichtelijk gepresenteerd per regio: hotels in Noord Duitsland en langs de Oostzeekust, in het midden van Duitsland, in het Zwarte Woud, in Zuid Duitsland en hotels in Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. Nieuw is ook het handzame A-5 formaat, korte Engelse omschrijvingen alsmede het gebruik van QR codes waarmee men via een smartphone direct toegang krijgt tot de website van de hotels. Een gratis exemplaar van de 2012 brochure kan aangevraagd worden via de website www.w-h-i.eu.  

Honderd-en-een behandelingen
Stress management, Tai chi, Reiki, vitaminebehandelingen, hot-stone therapie, ayurvedische massages, infrarode saunas, caldaria, zuurstofbehandelingen, acupunctuur, Nordic walking, golfbanen, fiets- en wandeltrajecten, modderpakkingen, gezichtsbehandelingen, lichttherapie en uiteraard een gezonde keuken. Het is slechts een greep uit het omvangrijke aanbod van geboden behandelingen en activiteiten in en rond de hotels.

Nieuwe hotels
Wellnesshotel Seeschlößchen is een kleinschalig complex met 33 kamers en ligt direct aan het Senftenberger meer in Oost Duitsland. Het spagedeelte is ongeveer 5500m². Bijzonder is de sfeervolle kasteelsuite met een houten interieur. Voor wie even geen auto’s wil zien is het Romantik &Wellness Hotel Achterdiek in Juist een ideale bestemming; op het eiland van 17km lengte zijn geen auto’s toegestaan.

Hotel Gut Höhne ligt in een bosrijke omgeving in het plaatsje Mettmann op 15 km van Düsseldorf en 40km van Köln. In het markante gebouw kan men volledig tot rust komen in het spabereik met onder meer vijf verschillende type sauna’s. In de buurt ligt een 18-holes golfbaan. In het pittoreske vakwerkstadje Hallenberg omgeven door het Rothaar gebergte runt de familie Diedrich meer dan 110 jaar dit strak ingerichte wellness hotel. Een top bestemming voor wandel-, fiets- en mountainbike liefhebbers die na een sportief dagje kunnen bijkomen in de goed geoutilleerde sparuimte.   

Meer dan alleen kuren
Mocht men niet alleen maar van kuurbehandelingen willen genieten of een partner hebben die daar minder behoefte aan heeft, ieder hotel heeft andere opties om zich te ontspannen en te vermaken. Fitness apparatuur, wandel- en fietsroutes, tennisbanen, paardrijden, dagtochten en golfen zijn enkele voorbeelden. Door middel van icoontjes wordt per hotels een overzicht gegeven van de faciliteiten.                                                                                                                            

Wellness-Hotels
De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.