Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Informatie-uitwisseling met potentiële kopers tweede huis. Vraag belangstellenden voor een tweede huis hoe zij hun kennis hieromtrent het liefst vergaren en het antwoord ligt snel op tafel: in gesprek gaan met mensen die deze ervaring achter de rug hebben.

De potentiële huizenkopers zijn het er over eens dat deze deskundigen veel voor hen kunnen betekenen omdat die het aankoopproces al stap voor stap hebben doorlopen. Vanaf de eerste kriebels, tot de oriëntatie op een land of bestemming. Van het verzamelen van informatie bij makelaars en het vergelijken van woningen tot en met de feestelijke ondertekening van het aankoopcontract. De organisatie van de beurs Second Home International, van vrijdag 23 maart tot en met zondag 25 maart in Jaarbeurs Utrecht, geeft invulling aan deze grote informatiebehoefte met een nieuw beursconcept, doordrenkt met vormen van kennisuitwisseling en ervaringsdeskundigen in de hoofdrol.
    

Uiteraard kunnen de bezoekers ook deze beurseditie weer rekenen op een breed en gevarieerd mondiaal aanbod onroerend goed van gerenommeerde aanbieders die al vele jaren met succes op de beurs exposeren.

Investering in geluk
Projectmanager Tim van Vlierden van VNU Exhibitions: ‘’Second Home International is de place to be voor advies over een tweede huis. Veel van onze bezoekers zien de aankoop van een woning vooral als een investering in geluk. Volkomen terecht wijst de praktijk uit. Het bezit van een tweede huis maakt Nederlanders gelukkiger en gezonder bleek in 2011 na ons onderzoek in samenwerking met het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme NRIT onder ruim duizend tweede huizenbezitters en potentiële kopers’’.

Landenpresentaties
‘’Dit voorjaar biedt de beurs een ideale mix van vrolijkheid en beleving gelinkt aan zakelijkheid. De bezoekers krijgen uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke en informatieve ontmoetingen met mensen die de ervaring van de aankoop van het tweede huis  al achter de rug hebben. Wij steken dit in op interessegebied in de vorm van landenpresentaties. Afgelopen beursedities was er extra aandacht voor fiscale, juridische en wettelijke aangelegenheden, aspecten die ook de komende editie aan de orde komen maar minder nadrukkelijk. Bezoekers ontmoeten bovendien partijen als beheer- en verhuurorganisaties en financiële dienstverleners’’.

Populaire landen
‘’In het Landen Theater worden dagelijks alle populaire landen onder de loep genomen met wisselend per dag ook enkele minder bekende bestemmingen. Het programma is nauwgezet tot stand gebracht in samenwerking met vooraanstaande landenmagazines. Bij binnenkomst wordt het publiek helemaal in de juiste sfeer gebracht met een passende versnapering . Aan de hand van stellingen die de beursbezoekers tijdens de online registratie kunnen opgeven, bespreekt een per land wisselend gezelschap van experts onder leiding van een vaste presentator alle relevante aspecten rond de aankoop van een tweede huis in de favoriete bestemming. De tafelgasten, o.a. gespecialiseerde exposanten, journalisten en huizenbezitters, belichten de issues vanuit diverse invalshoeken en beantwoorden vragen van het publiek. Interactie is gegarandeerd ’’.

Kennis Café
‘’Na deze inhoudelijke sessies krijgen de bezoekers een route overhandigd langs passende aanbieders en kunnen aansluitend terecht in het Kennis Café voor landenborrels waar zij, ondergedompeld in de juiste atmosfeer, kunnen napraten met relevante partijen’’, besluit Tim van Vlierden, die met dit nieuwe concept van Second Home International aansluiting vindt bij zowel bezoekers als exposanten. Voor meer informatie en kaartjes met korting in de online voorverkoop zie www.secondhome.nl.