Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar gaat op vrijdag 2 april aanstaande het nieuwe seizoen weer van start. In het nieuwe seizoen heeft Duinrell - mede in het kader van de viering van het jubileum ’75 jaar openstelling Landgoed Duinrell’ – weer veel nieuws te bieden.

Boekpresentatie

Op 30 maart vindt rond 18.00 uur de presentatie plaats van een speciaal ter gelegenheid van ’75 jaar openstelling Landgoed Duinrell’ geschreven boek door de oud Wassenaarse journalist Luc Dietz ‘Kroniek van een familiebedrijf 1935-2010’. Het boek van 189 pagina’s met circa 330 foto’s en illustraties beschrijft de geschiedenis van het landgoed en de ontwikkeling tot vakantie- en attractiepark’. Het is de kroniek van een adellijk familiebedrijf dat vanaf 1962 tot 2000 onder de bezielende leiding van Hugo Graaf van Zuylen van Nijevelt en vanaf 2001 van zijn zonen Philip en Roderick tot één van de mooiste en gezelligste parken van Nederland is ontwikkeld. 

Het boek zal overhandigd worden aan Prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

In 1984 opende hij het Tikibad en in 1994 de uitbreiding van dit bad. Ook vonden onder zijn leiding op Duinrell in de jaren 85, 86 en 87 de fundraising gala’s voor het “Fonds Slachtofferhulp” plaats. 

Ter gelegenheid van het jubileum wordt eind maart door TNT een speciale jubileumzegel uitgegeven en op 26 april om 12.00 uur de ‘Duinrell tulp’ op Keukenhof gedoopt door Clarine Gravin van Zuylen van Nijevelt.

Spraakmakende glijbaan
In het Tikibad, dat in de winterperiode het 25ste seizoen beleefde, wordt in de loop van de maand mei een spraakmakende glijbaan, gethematiseerd als waterval, in gebruik genomen.
Deze glijbaan met een lengte van 16.4 meter zal voor de bezoekers van het Tikibad een bijzondere belevenis zijn. De start ligt op circa 7 meter hoogte onder een hoek van 70 graden in het verlengde van de glijbaan. Vanuit de startunit, waarin men in de juiste houding/positie komt te staan, volgt een spannende countdown.
Alle gasten in het Tikibad kunnen zien wat er zich afspeelt, maar ook degene, die gebruik maakt van deze attractie, overziet van grote hoogte door het glas van de startunit het hele Tikibad.
Vervolgens slaat de bodem onder de voeten van de durfal vandaan en valt deze van 7 meter hoogte in een glasheldere buis (crystal clear) om af te remmen in de zogenaamde skim out.

Muzikale Zomershow
Ook dit seizoen brengt het vakantie- en attractiepark weer een zomershow in het Zomertheater. Thematiek voor deze muzikale show is vanzelfsprekend het 75 jarig jubileum.

www.duinrell.nl