Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Airberlin zal vanaf dinsdag 20 maart aanstaande volwaardig lid zijn van oneworld®, waarmee de zesde grootste luchtvaartmaatschappij van Europa toetreedt tot de voornaamste wereldwijde luchtvaartalliantie.

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij NIKI, ook lid van de airberlin groep, treedt tegelijkertijd toe tot oneworld als een affiliate member.                                                                                                                               

airberlin kreeg het groene licht voor het aan boord komen bij oneworld na de succesvolle afronding van een grondige inspectie naar de gereedheid door British Airways, die haar toetreding tot de alliantie begeleidt, en het centrale oneworld team.

Vanaf 20 maart zal airberlin dus oneworld’s volledige reeks van services aanbieden – en het alliantienetwerk aanzienlijk uitbreiden in Duitsland, Europa’s grootste economie, en in Zuid- en Centraal-Europa. airberlin voegt bijna 70 bestemmingen toe aan de alliantiekaart, waarmee de wereldwijde dekking van oneworld wordt uitgebreid tot ongeveer 840 bestemmingen in 150 landen, door meer dan 9.000 vluchten per dag, uitgevoerd met een gezamenlijke vloot van ca. 2.500 toestellen, die bijna 300 miljoen passagiers per jaar vervoeren, en met een jaarlijkse omzet van bijna US$ 100 miljard.

Deel uitmaken van oneworld betekent voor airberlin een versterking van de concurrentiepositie, omdat het passagiers een ongeëvenaard wereldwijd alliantienetwerk kan bieden met partners waaronder enkele van de beste en grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

De toetreding tot oneworld vindt plaats drie maanden voordat airberlin naar de nieuwe Brandenburg luchthaven in haar Berlijnse thuisbasis verhuist. De nieuwe luchthaven gaat op 3 juni open en heeft capaciteit voor 27 miljoen passagiers per jaar. airberlin en de alliantiepartners zullen bij elkaar worden geplaatst op Europa’s nieuwste hub, en zullen lounges en vele andere faciliteiten delen om klanten daar een vloeiende aansluiting te bieden.

oneworld CEO Bruce Ashby in een reactie: “airberlin is een ideale oneworld partner. Het heeft een uitstekende reputatie wat betreft klantenservice – precies in lijn met oneworld’s focus op kwaliteit.  Er zijn al vijf van de beste Europese luchtvaartmaatschappijen bij oneworld aangesloten. Door de toevoeging van Europa’s zesde grootste luchtvaartmaatschappij en de tweede grootste gevestigd in Europa’s grootste economie zal onze dekking in deze regio sterk verbeteren en, met de andere luchtvaartmaatschappijen die zich dit jaar bij ons voegen, wordt de positie van oneworld als de voorkeursalliantie, vooral voor zakenreizigers, nog sterker.”
 

airberlin CEO Hartmut Mehdorn voegt daar aan toe: “Lid worden van oneworld is één van de belangrijkste stappen die airberlin tot nu toe gemaakt heeft. Het zal onze concurrentiepositie aanzienlijk verbeteren, omdat we onze klanten nu een echt mondiaal netwerk kunnen bieden met onze partners, waartoe enkele van de beste en grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoren. Tegelijkertijd maakt het ons ook mogelijk om alle financiële voordelen aan te boren die lidmaatschap van een mondiale alliantie met zich meebrengt, door middel van het doorspelen van passagiers aan elkaar en deelname aan diverse efficiencyprogramma’s. We zijn erg blij en trots om 20 maart toe te treden tot wat duidelijk ’s werelds top kwaliteitsalliantie is.”

Zodra airberlin zich aansluit bij oneworld op 20 maart, kunnen leden van haar topbonus frequent flyer programma mijlen verdienen en verzilveren via oneworld partners – American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malév Hungarian Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines en bijna 20 aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

Vanaf 20 maart kunnen ook de 120 miljoen leden van de frequent flyer programma’s van de gevestigde oneworld partners mijlen en tier status punten verdienen en verzilveren en van alle andere oneworld voordelen profiteren met airberlin en NIKI.

airberlin’s netwerk – momenteel meer dan 160 bestemmingen in 40 landen – zal vanaf 1 april 2012 worden gedekt door oneworld’s volledige en uitgebreide scala aan alliantietarieven en verkoopproducten.
 

Op dit moment vliegen alle actieve oneworld leden naar Duitsland, naar in totaal zeven luchthavens daar. airberlin zal daar nog eens 18 bestemmingen in haar thuisland aan toevoegen.

Het alliantie-implementatieprogramma was één van de meest omvangrijke projecten in zijn historie, met werkgroepen die zich met 20 activiteitsstromen bezig hielden. Deze projecten naderen hun voltooiing door de verschillende interne processen en procedures in overeenstemming te brengen met de eisen van de alliantie. Daarnaast zijn nu uitgebreide personeelstrainingen en communicatieprogramma’s bij airberlin en de gevestigde alliantieleden aan de gang om ervoor te zorgen dat ze vanaf 20 maart klaar zijn om oneworld’s klantenservices en voordelen voor de uitgebreide alliantie te kunnen aanbieden.

Sinds het aannemen van de uitnodiging tot toetreding in juli 2010, heeft airberlin code-sharing met zeven gevestigde oneworld partners geïmplementeerd - American Airlines, British Airways, Finnair, Iberia, Malév Hungarian Airlines, S7 en Royal Jordanian.

Over airberlin
Sinds de oprichting in 1978 is airberlin uitgegroeid tot de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en de zesde grootste van Europa wat betreft passagiersaantallen. Dit heeft de maatschappij bereikt o.a. na overnames van Deutsche BA en LTU en het krijgen van een aandeel van 49,9 procent in het Oostenrijkse NIKI alsmede een belang van 49 procent in het Zwitserse Belair.

De maatschappij vliegt naar 162 bestemmingen in 40 landen en vervoerde meer dan 35 miljoen passagiers in 2011. De vloot bestaat uit 170 toestellen met een gemiddelde leeftijd van vijf jaar, waarmee het één van de modernste en brandstofefficiëntste vloten van Europa is en het daarmee bijdraagt aan een reductie van de uitstoot op lange termijn. De groep heeft 9.200 werknemers in dienst.

airberlin heeft zich ontwikkeld van korteafstandsmaatschappij voor vakantiereizigers tot een maatschappij die met zijn Euro Shuttle service ook geschikt is voor zakenreizigers. airberlin biedt nu een hoge frequentie vluchten aan tussen veel belangrijke Europese bestemmingen en vliegt tegenwoordig ook over lange afstanden.

Het is één van Europa’s meest frequente winnaars tijdens verschillende awarduitreikingen in de luchtvaartsector. airberlin biedt tegenwoordig een volledig scala aan diensten die geassocieerd worden met een full-service luchtvaartmaatschappij, zoals het frequent flyer programma topbonus.

Daarnaast biedt de maatschappij speciaal voor premium passagiers ook lounges en priority check-in aan en voor alle passagiers gratis alcoholische en non-alcoholische dranken en maaltijden of snacks op elke vlucht.

Op korteafstandsvluchten wordt één klasse geboden. Op langeafstandsvluchten zijn dit twee klasses, met een premium business cabine en individuele inflight-entertainment schermen voor elke passagier.

airberlin’s hubs zijn Berlin Tegel (maar verhuist in juni naar Brandenburg), Düsseldorf, Palma de Mallorca en Wenen. Onder de internationale bestemmingen vallen ook de oneworld hubs Helsinki, Los Angeles, Madrid, Miami, Moskou Domodedovo en New York JFK.