Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Als ultieme fiets- en wandelbestemming presenteert de Kroatische regio Istrië zich dit jaar voor het eerst op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdamse Rai. 

Bijna de helft van het totaal aantal Nederlandse vakantiegangers naar Kroatië, gaat naar de in het noordwesten gelegen streek Istrië. De goede bereikbaarheid op 1250 km van Utrecht, de onbedorven natuur en het authentieke mediterrane karakter dragen hier aan bij, evenals de aanwezigheid van bij Nederlanders populaire accommodatievormen zoals huisjes en campings. Wat Istrië betreft mag hier nog een goede reden aan toegevoegd worden: de goede  wandelmogelijkheden en de bijna ontelbare fietsroutes.  

Er zijn diverse gemarkeerde wandelroutes uitgezet, te verkrijgen bij de lokale touristboards. Voor de fietsliefhebbers is er een aanbod om van te watertanden: fietsroutes variërend van licht tot (lood)zwaar, voor mountainbike of tourfiets, met thema’s van ‘in de sporen van Casanova’ tot aan ‘truffels’. Het binnenland van Istrië is groen en heuvelachtig, maar de zee is nooit ver weg en vanaf elke heuveltop te zien. Een heerlijke bestemming voor een actieve en ontspannen vakantie. Meer informatie op www.ontdekistrië.nl. Specifieke informatie over fietsen is te vinden op www.istria-bike.com.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 11 en 12 februari in de Rai in Amsterdam.Voor meer informatie www.fietsenwandelbeurs.nl  

Over Istrië:
Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. Van oudsher een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders: bijna de helft van de bijna 300.000 Nederlandse toeristen in Kroatië brengt hun vakantie door in Istrië. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is nu in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring.