Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met de nieuwe link kunnen lanceringpartners Finnair en Egypt Air hun omzet laten groeien door het faciliteren van de interline verkoop van ondersteunende diensten

Een aanzienlijk percentage van de boekingen die via Amadeus gemaakt worden, wordt gecreëerd door interline partnerschappen, die een enorme commerciële kans voor de branche vertegenwoordigen
 
Amadeus, een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, heeft ‘s werelds eerste interline Electronic Miscellaneous Document (EMD) link ontwikkeld. De applicatie van EMD om partnerschappen te interliniëren betekent dat deelnemende luchtvaartmaatschappijen nu eenvoudiger hun betalingen voor en levering van nevendiensten kunnen faciliteren binnen de partnerschappen en allianties.

 

Amadeus schat dat tot 20% van de luchtvaartboekingen die via hun systeem gemaakt worden, het resultaat is van interline partnerschappen, die een enorme kans voor luchtvaartmaatschappijen vormen om de omzet te verhogen door de verkoop van ondersteunende diensten via hun partners. Daarnaast nemen EMDs de behoefte aan papieren documenten, de rekeningen voor de ondersteunende diensten, weg. IATA denkt dat dit de branche USD 0,9 miljard op jaarbasis kan besparen.


Interline EMD verwerking tussen Finnair en Egypt Air houdt in dat de klanten van beide maatschappijen nu veilig hun aanvullende diensten kunnen kopen op interline vluchten, in de wetenschap dat de uitvoerende luchtvaartmaatschappij ervan op de hoogte is dat de dienst is gekocht. Voorheen kon de uitvoerende maatschappij alleen weten dat een nevendienst was gekocht (zoals extra bagagegewicht) door middel van een papieren document dat door de reiziger op de luchthaven werd afgegeven.

 

Julia Sattel, VP Airline IT van Amadeus, in een reactie: “Uit ons onderzoek blijkt dat de geschatte waarde van nevendiensten voor luchtvaartmaatschappijen in 2011 meer dan $35 miljard bedroeg, terwijl voor sommige luchtvaartmaatschappijen de nevendiensten voor meer dan 20% bijdroegen aan de totale omzet. Een goed geïmplementeerde strategie op het gebied van nevendiensten maakt voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen nu het verschil tussen het bereiken van winstgevendheid of het oplopen van een verlies. We zijn natuurlijk zeer blij met het verwelkomen van Finnair en Egyptair als onze lanceringpartners voor ’s werelds eerste interline EMD link.”

 

Petteri Skaffari, Head of Customer Experience and Sales Applications bij Finnair, voegt daar aan toe: “Onze commerciële strategie is erop gericht om altijd vooraan te staan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Met dit in het achterhoofd, zijn we erg blij dat Amadeus ons de kans heeft geboden om één van de maatschappijen te zijn die  Interline EMD lanceren. Nevendiensten zijn duidelijk altijd van cruciaal belang voor de winstgevendheid van luchtvaartmaatschappijen. Om onze focus op uitstekende service te kunnen vasthouden, moeten we ervoor zorgen dat zodra we nevendiensten verkopen, deze worden geleverd zoals de klant het verwacht. Dat is vooral het geval wanneer onze interline partner diensten verkoopt onder het merk Finnair. Daar gaan EMDs een groot verschil maken voor onze klantenervaring.”

 

Mr. Yasser EL Ramly, VP Commercial van Egypt Air, ten slotte: "We zijn trots dat we een pioniersrol hebben als luchtvaartmaatschappij, die een interline EMD in productie neemt. Dit is duidelijk een mijlpaal voor de branche en we willen graag Amadeus en Finnair bedanken dat we dit samen mogelijk hebben gemaakt. Onze klanten zullen absoluut het verschil merken – de verbeterde efficiency en meer handige diensten zijn belangrijke en tastbare voordelen, terwijl de EMD ook tijd zal besparen. Het is ook duidelijk dat we ver vooruit lopen op de streefdatum van 2013 door IATA voor de volledige applicatie van EMD in de branche."

 

56 luchtvaartmaatschappijen hebben Amadeus’ EMD Server gecontracteerd om de levering van EMDs mogelijk te maken, zodat de verkoop van nevendiensten kan worden vergemakkelijkt. Tot op heden hebben 22 luchtvaartmaatschappijen Amadeus’ EMD Server geïmplementeerd, dat heeft geresulteerd in 4.098.842 verwerkte EMDs in 2011. Volgens IATA zijn momenteel 47 luchtvaartmaatschappijen EMD-compatibel.