Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Enige land in Zuidoost-Azië in top 25 prestigieuze index: Maleisië stijgt op Environmental Performance Index (EPI).Maleisië heeft een enorme sprong naar boven gemaakt op de ‘Environmental Performance Index’ (EPI) door 27 plaatsen te stijgen naar de 25e positie tussen 132 landen.

Dit is bekend gemaakt tijdens het World Economic Forum dat recent in Davos, Zwitserland is gehouden. De stijging van Maleisië op de EPI is een direct gevolg van initiatieven die de Maleisische overheid heeft genomen met betrekking tot duurzaamheid als onderdeel van haar ‘New Economic Model’. Het gaat hierbij vooral om aandacht voor het milieu. Daarmee is Maleisië het enige land van het Aziatische vasteland dat in de top 25 van deze index staat. In het Aziatisch-Pacifisch gebied staat Maleisië op de 3e plaats, achter Nieuw-Zeeland en Japan. Overige landen die in de top 25 staan, zijn: Zwitserland, Noorwegen, Duitsland, IJsland, Finland, Nederland, Denemarken, Japan en België.
 

Volgens het Ministerie van Toerisme van Maleisië helpt de stijging op de index het aantrekken van nog meer toerisme naar Maleisië, naast het aantrekken van buitenlandse investeringen. Maleisië streeft ernaar om in 2014 op de 14e plaats terecht te komen.
 

De EPI is opgezet door de Yale University en de Columbia University in de Verenigde Staten, in samenwerking met de Europese Commissie en het World Economic Forum (Davos). De EPI is bedoeld om beleidsmakers de nadruk te laten leggen op het verzamelen van gegevens over 25 milieugerelateerde indicatoren, waaronder klimaatverandering, landbouw, visserij, bosbouw, water en luchtvervuiling, die van invloed zijn op het leven op aarde.