Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tulpenvaas royal delftOp dit moment werkt Royal Delft aan een Royal Delft Experience, een nieuwe attractie die erop gericht is de bezoeker het Delfts Blauwe productieproces nog intensiever te laten beleven.

Vanaf voorjaar 2012 is deze nieuwe attractie open voor publiek. Royal Delft, opgericht in 1653, is de enige overgebleven Delfts blauw fabrikant uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt hier het wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk volgens traditionele wijze met de hand beschilderd.

Beleef het Delfs blauw
De Royal Delft Experience start met een indrukwekkend verhaal over de geschiedenis van Royal Delft, waarna het productieproces stap voor stap wordt verteld. Tijdens de reis door de nieuwe Royal Delft Experience komen ook de andere kernwaarden van Delft, Johannes Vermeer en het Koningshuis, uitgebreid aan bod.

Geopend tijdens verbouwing
Tijdens de verbouwing, die in het voorjaar wordt afgerond, zal het museum geopend blijven. Er wordt tijdelijk een aangepaste route aangeboden zodat er zo min mogelijk overlast is van de werkzaamheden. De bezoeker kan natuurlijk als vanouds blijven genieten van een schilderdemonstratie en een bezoek aan de fabriek. In de showroom is de complete collectie klassiek en modern Delfts Blauw te bewonderen.

Royal Delft is makkelijk bereikbaar vanuit Delft, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, en parkeren is gratis.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.royaldelft.com.