Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Historisch Museum Den BrielHet Historisch Museum Den Briel legt de laatste hand aan een grootscheepse herinrichting. Het museum wordt getransformeerd tot een museum waarin de Tachtigjarige Oorlog centraal staat.

Daarnaast krijgt het museum ook een zeeheldenzaal en een Brielse schatkamer met aandacht voor de lokale geschiedenis. Naast prachtige museale objecten biedt het museum ook filmpjes, vertellingen en spellen zoals kogels tillen, trommelen als een tamboer en het spel Zeeslag. De bezoeker komt ook meer te weten over het leven aan boord van het oorlogsschip van de Brielse zeehelden Maarten Harpertzn Tromp en Witte de With.

Beleef de Tachtigjarige Oorlog
Wat hield de Tachtigjarige Oorlog in en wie vochten er eigenlijk tegen wie? Wat was de beeldenstorm, wie was de hertog van Alva en hoe kon stadhouder Maurits van Nassau zoveel veldslagen winnen? En waarom werd Johan van Oldenbarnevelt onthoofd? Een bezoek aan het museum geeft de antwoorden. Binnen de context van de Tachtigjarige Oorlog staan de gebeurtenissen in Brielle op 1 april 1572 centraal: op die dag veroverden de watergeuzen het stadje Brielle en bevrijdden het van de Spanjaarden.  

Meer informatie     
Op 1 april 2012 wordt het Historisch Museum Den Briel heropend. Voor meer informatie kunt u terecht op www.historischmuseumdenbriel.nl. U kunt ook contact opnemen via  e-mail: .                                                                                                

Voor een arrangement op maat kunt u mailen naar: