Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Fietsroute GoudaHet Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme heeft drie nieuwe fietsroutes uitgebracht die de recreant laten kennismaken met het herbestemde erfgoed van Zuid-Holland. Kerken, kastelen en woonhuizen die nu zijn omgetoverd tot winkels, musea en vergadercentra.

Behalve met bijzondere monumenten, kan de fietser ook kennismaken met het typisch Hollandse landschap van Zuid-Holland. De fietsroutes zijn uitgebracht in het kader van het provinciale themajaar ‘Over-Levende Monumenten!’.

Het Eiland van Dordt (36 km)
Deze fietsroute voert langs historische havens met gerestaureerde pakhuizen en een waterrijk polderlandschap. De focus ligt op het religieuze erfgoed van Dordrecht.

Van Schoonhoven naar Gouda (50 km)
Het herbestemde erfgoed van Schoonhoven laat de fietser kennismaken met een rijke zilvergeschiedenis. Via het kronkelende riviertje de Vlist loopt de route naar Gouda. Hier worden verschillende herbestemde gebouwen uitgelicht, zoals een voormalig weeshuis.

Fietsroute Leiden en de Bollenstreek (45 km)
In de Bollenstreek heeft veel erfgoed een nieuwe functie gekregen; van herbestemde kastelen tot bollenschuren. De fietsroute leidt langs bijzondere historische locaties en door het mooie duin-en bollenlandschap.

Meer informatie
Meer informatie over deze fietsroutes vindt u op www.fietseninzuidholland.nl