Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Lech am Arlberg is een gemeente in de West-Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, gelegen in het district Bludenz (BZ). De gemeente heeft ongeveer 1400 inwoners.


Lech am Arlberg heeft in Nederland vooral bekendheid gekregen omdat de Nederlandse koninklijke familie er op wintersport gaat. Lech is echter al sinds de jaren '30 een prominente wintersportplaats. Het dorp is gelegen in het zogenaamde Arlberggebied. Dit is genoemd naar de Arlbergpas, die de grens vormt tussen de deelstaten Vorarlberg en Tirol. Ook het net zo beroemde St. Anton is gelegen in dit gebied, maar dan aan Tiroler zijde van de Arlberg. Hotels in Lech

Het Arlberggebied is bekend om zijn pioniersrol in de ontwikkeling van de skisport. Zo ontstond hier de eerste skischool ter wereld (1903) en de eerste skiwedstrijden werden hier georganiseerd ('Arlberg-Kandahar-Rennen'). Ook de tegenwoordig nog steeds dominante skitechniek vindt haar oorsprong in dit gebied.

Lech am Arlberg heeft een oppervlakte van 90 km². De plaats ligt aan het noordelijke einde van de Flexenpas (verbinding Lech-Stuben). Ten noorden van Lech ligt het dorp Warth. De verbinding Lech-Warth is in de winter doorgaans gesloten in verband met lawinegevaar. Het gebied is bekend om de sterke sneeuwval. Lech ligt op de grens van de Lechtaler Alpen en het Lechquellengebirge. Lech zelf ligt op 1444 meter boven zeeniveau. De omliggende bergtoppen zijn rond 2500-3000 meter hoog.

Tot de gemeente Lech behoren de volgende dorpen en buurtschappen: Lech, Oberlech, Stubenbach, Zug, Bürstegg (alleen 's zomers bewoond) en het eveneens mondaine Zürs. Zürs is een hoteldorp gelegen nabij het hoogste punt van de Flexenpas. Lech en Zürs zijn met elkaar verbonden via skiliften en skipistes. In Zürs stond de eerste skilift van Oostenrijk (1937). De hotels in Zürs zijn alleen in de winter geopend.

Voordat het ski-toerisme opkwam was Lech een gehucht dat te kampen had met wegtrekkende bewoners. Het (boeren)leven was hier zwaar, met een korte zomer en een lange winter met vaak meer dan 2 meter sneeuw en een moeilijke bereikbaarheid. Lech heeft nu ongeveer 1500 inwoners en is sinds enige jaren de gemeente met het gemiddeld hoogste inkomen per bewoner in Oostenrijk. Dit alles dus dankzij het skitoerisme.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.