Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Grotere accommodaties voor driegeneratievakantieganger. Om aan de toenemende vraag naar grotere accommodaties te voldoen heeft Ecamp – specialist in campingvakanties - het aantal 7 en 8- persoons accommodaties vergroot.

In het aanbod zitten nu meer dan 30 campings met stacaravans, huisjes of chalets waar 7 tot 8 personen kunnen logeren. Op camping Zilverstrand in het Belgische Mol net over de grens van Nederland zijn er zelfs stacaravans met vier slaapkamers, geschikt voor 10 personen.  Op ruim 100 campings in Europa beschikt Ecamp over stacaravans met drie slaapkamers, soms zelfs met twee badkamers. ‘Wij constateren een groeiende vraag naar ‘driegeneratievakanties’: opa en oma die gezamenlijk met kinderen en kleinkinderen vakantie willen vieren,’ stelt Niels Jansen, Commercieel Directeur Ecamp. Daarnaast ziet Ecamp ook een toenemende belangstelling onder klanten om bijvoorbeeld met een bevriend stel of gezin op vakantie te gaan. In de grotere accommodaties verblijft het gezelschap soms gezamenlijk, soms wordt er gekozen voor twee aparte accommodaties. Tegen een toeslag mag op 57 campings ook een eigen tentje naast de caravan geplaatst worden dat met name kinderen leuk vinden. Een overzicht van alle accommodaties vindt men via de ‘Easy zoeken’ button op de homepage van www.ecamp.nl.
 

Ruime verblijven
Op camping Le Bois Fleuri bij Argelès-sur-Mer aan de Roussillon biedt Ecamp chalets met 2 slaapkamers en een mezzanine met 2 bedden, geschikt voor maximaal 8 personen, met WIFI, televisie en afwasmachine. De camping heeft een prachtig verwarmd zwembadcomplex  en biedt gasten een gratis treinshuttle naar het strand.

Ook in Engeland biedt Ecamp ruime accommodaties. Op Lady’s Mile Holiday Park in Devon vind je stacaravans van 38m² die plaats bieden aan 7 personen. De camping ligt vlak bij een zandstrand en heeft een uitgebreid animatieprogramma met onder meer rangertochten waarbij kids op insectenjacht gaan.
 

Twee badkamers
Camping Port’Land in Port-en-Bessin in Normandië beschikt over zeer sfeervolle visserlodges die rondom een visvijver liggen. Deze hebben 3 slaapkamers voor  8 personen. Nieuw op deze camping zijn de moderne Taos stacaravans van 35m² met 2 slaapkamers en 2 badkamers, geschikt voor 6 personen, ook gelegen rond een vijver. De hele familie vermaakt zich op Port’Land dankzij het zwembad met glijbanen, jacuzzi, stranden en een 36-holes golfbaan direct naast de camping.

In Kroatië kan men op camping Bi Village – direct aan het strand van Istrië -  logeren in grote bungalows van 80m². Deze beschikken over 2 slaapkamers en 2 badkamers. De camping heeft veel faciliteiten en activiteiten voor jong en oud waaronder zwembaden, restaurants, shows en excursies.
 

Ook ruime accommodaties in Italië
Ecamp heeft ook in Italië meerdere campings met ruime stacaravans, waaronder Continental Lido aan het meer van Mergozzo, Le Capanne nabij de badplaats Marina di Bibonna aan de Toscaanse kust en Badiaccia aan het meer van Trasimeno in Umbrië. Deze camping ligt zeer centraal voor een bezoek aan steden als Florence, Siena, Assisi, Perugia, Rome en Cortona.
 

Dicht bij huis
Voor grotere reisgezelschappen zijn er dichter bij huis eveneens voldoende mogelijkheden. In eigen land heeft vakantiepark Elfenmeer in Limburg onder meer stacaravans van 35m² met 3 slaapkamers voor 8 personen. Gasten van vakantiepark Hengelhoef in Belgisch Limburg kunnen nu verblijven in gloednieuwe 3-slaapkamer-stacaravans. Dit park heeft tevens een indrukwekkend subtropisch zwemparadijs en een eigen zandstrand bij een waterplas.
 

Ecamp
Ecamp verkoopt sinds 2002 volledig verzorgde campingvakanties op 300 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).