Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Baobab Reizen is genomineerd voor de Zoover Awards 2012 in twee categorieën. De reisorganisatie die dit jaar haar 40 jarig bestaan viert, maakt kans op een onderscheiding voor Verre Reizen en voor Actieve en Avontuurlijke Reizen.

Tot en met 8 april 2012 kan ieder zijn stem uitbrengen op de website van de succesvolle review-site, awards.zoover.nl. De awards worden medio april uitgereikt.
 

Baobab Reizen is al eerder genomineerd en viel ook in 2011 in de prijzen. ‘Wij zijn erg trots op deze nieuwe nominaties’, laat commercieel manager Raymond Hoevenaar weten. ‘Baobab besteedt veel aandacht en zorg aan de samenstelling en de uitvoering van haar reizen. Wij wijken regelmatig af van de gebaande paden en maken van elke reis een avontuurlijke ervaring. De nominaties zijn een mooie blijk van waardering voor ons product.’
 

Baobab Reizen bestaat dit jaar 40 jaar en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot dé duurzame reisorganisatie van Nederland. Vanwege het bijzondere jubileum heeft Baobab een film gemaakt die de afgelopen 40 reisjaren op een boeiende manier in beeld brengt. Later dit jaar vertrekt de speciale jubileumreis, een Trans-Afrika expeditie van Caïro tot Kaapstad. De totale reis duurt 140 dagen, maar wordt in 6 deeltrajecten van 21 tot 28 dagen uitgevoerd.
 

Het complete reisaanbod van Baobab voor 2012 telt meer dan 90 verschillende reisroutes. Behalve veel keus in bestemmingen, biedt Baobab rondreizen voor verschillende doelgroepen, zoals Singlereizen, Familiereizen en Single Parent reizen. Alle reizen, compleet met uitvoerige beschrijvingen en routekaarten zijn te vinden op www.baobab.nl.
 

Over Baobab Reizen:
De Nederlandse reisorganisatie Baobab Reizen is een dochteronderneming van Terra Travel BV. Jaarlijks organiseert Baobab Reizen meer dan 90 verschillende avontuurlijke groepsreizen langs bijzondere reisroutes in Afrika, Azië, Europa, Noord- en Latijns Amerika. Baobab biedt groepsreizen, met speciale vertrekdata voor singles, families en single parents. Een aantal groepsreizen worden gepland rond een speciaal thema, of kunnen worden verlengd met een Fair Travel & Work verlengingspakket.

Al sinds de oprichting van Baobab in 1972 door directeur Rik Jan Viezee, wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving. Baobab noemt dit Fair weggaan. Alle reizen worden samengesteld volgens vier waarheden:

1.     Een faire prijs ook voor de lokale bevolking. Baobab werkt zoveel mogelijk rechtstreeks samen met
lokale mensen, zodat de verdiensten niet elders worden opgestreken.

2.     Leven op andere plekken direct zichtbaar en voelbaar. Via Baobab draagt de reiziger bij aan kleine,
lokale projecten die heel direct baat hebben bij hulp.

3.     100% compensatie klimaat-effecten. De CO2 compensatie van Baobab is uniek voor Nederlandse reisaanbieders.

4.     Verbinding met een andere cultuur buiten de gebaande paden.

Zie voor meer informatie www.Baobab.nl