Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Stappen of trappen in de Franse Ardennen. Op zoek naar een vakantiebestemming waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen zonder het geraas van auto’s in de buurt.

Waar je je fiets- of wandelvakantie kunt opluisteren met een dagje kanoën, paardrijden, en leuk voor de kinderen een dagje op pad kunt met een huifkar of een ezel? Waar je al wandelend de cultuur en historie opsnuift in enkele historische steden en waar je ’s avonds geniet van een stevig maal in een herberg. Je vindt deze opties in een vakantiebestemming op zo’n 4 uur rijden van Nederland: de Franse Ardennen. Voor liefhebbers van een actieve vakantie heeft het verkeersbureau van de Franse Ardennen een nieuwe Nederlandstalige ‘Wandelen en fietsen in de Franse Ardennen 2012’ gepubliceerd met talrijke actieve vakantie-ideeën en een lijst van fietsvriendelijke hotels. Voor een gratis exemplaar stuur een e-mail naar . De brochure kan ook gedownload worden via de button ‘Brochures’ op de website www.ardennes.com waar ook accommodaties geboekt kunnen worden.

Langeafstandpaden
De 40-pagina’s tellende brochure bevat veel tips, suggesties, kaarten, adressen en routes, waaronder zes Grande Randonnées – langeafstandswandelpaden herkenbaar aan de witrode markering: de GR 14, GR 16, GR 122, GR 12, GR 654 en de GR 12C. Een populaire fietsroute is de ‘Trans-Ardennes’, een 83-km lang voormalig jaagpad dat zich uitstrekt van Givet aan de grens met België tot de pittoreske hoofdstad Charleville-Mézières. De route is te koop bij alle VVV’s in de Franse Ardennen of te downloaden via www.ardennes.com.

Stadswandelingen
De gids bevat ook enkele stadswandelingen waaronder twee in de tweelingstad Charleville-Mézières. Hier kan men op een huurfiets ook een mooie tocht maken door de Maasvallei naar het plaatsje Nouzonville. Een aanrader is ook de wandeling rondom de stadswallen van het vestingstadje Rocroi.

Smokkelroute
Dwars door de bossen van de Forêt des Ardennes nabij de plaats Illy loopt een voormalige smokkelroute die men nu wandelend kan ervaren of stap op de fiets voor een 47km lange tocht langs fraaie vesting- of weerkerken in de streek Thiérache. Mountainbikers kunnen zich bijvoorbeeld uitleven op speciale routes in de omgeving van Vireux-Wallerand en Buzancy. Ook in het Maasdal zijn meer dan 20 mountainbike routes uitgezet waaronder de 43km lange route La Croix Scaille met een hoogteverschil van 650 meter.

Paardrijroutes
Met een totale lengte van zo’n 700 km aan paardrijroutes kunnen ruiters naar hartenlust galopperen door het landschap. In de brochure vindt men een opsomming van meer dan 25 maneges.  

Per auto is de streek goed bereikbaar via Brussel of Maastricht. Ook de treinverbinding vanuit Nederland en België is goed. Met de Thalys via Brussel naar Paris-Nord en dan in 90 minuten met de snelle TGV Est naar Charleville-Mézières. Fietsen mogen mee indien deze in een speciale fietshoes zitten.