Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Nqweba Camping in Camdeboo National Park, het NP dat ligt rondom Graaff-Reinet in de Oost-Kaap, opent op 1 maart a.s.


Al in 2010 werd de bouw van deze camping in een South African National Park  (SAN park) aangekondigd. Twee jaar later is de camping gereed en klaar voor gebruik!

Vanaf nu is het mogelijk om de rust van het Game Park zowel overdag als ’s nachts te ervaren op de camping, onder een van de Acacia Bomen.Voorheen was het niet mogelijk om in het Camdeboo NP te overnachten. In de omgeving zijn zoveel accommodaties dat dit niet nodig was. Een camping bleek echter een mooie aanvulling op het huidige aanbod. Het Park's Lakeview Tented Camp zal 1 april geopend worden en bestaat ui vier ingerichte safari-achtige tenten. De tenten liggen in de lapa welke voorheen gebruikt werd voor groepsbijeenkomsten. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt voor de aanplant van nieuwe Karee bomen.  
Faciliteiten
De camping, gelegen aan de uiterwaarden van de Nqweba Dam, biedt plaats voor vijftien caravans of tenten (max. 6 personen per plek). Elke plek heeft een eigen braai-gelegenheid. Voor gemeenschappelijk gebruik is er een keuken, een vriezer, magnetron en kookplaten, net als wasvoorzieningnen.

Graaff-Reinet
Graaff-Reinet ligt in een bergkloof aan de oevers van de Zondagsrivier op nog geen honderd kilometer van Johannesburg en wordt omringt door het Camdeboo National Park. Het stadje kent meer dan 220 nationale monumenten, huisjes in Kaaphollandse stijl, traditionele Khoisan huisjes en Victoriaanse villa’s.  Echt de moeite van het bezoeken waard.

Valley of Desolation (Vallei van Verlatenheid)
De Valley of Desolation (uitgeroepen tot monument) ligt in het Camdeboo NP. Deze Doloriet rotsformaties zijn in de loop van 100 miljoen jaren ontstaan door natuurlijke vulkanische krachten en erosie. Daarachter strekt het Karoo landschap zich uit tot de horizon. Hier kan men wandelen en genieten van de spectaculaire zonsondergang vanwege de paars-/roodachtige kleur die de rotsen dan krijgen. Hoewel Camdeboo in de droge Karoo ligt, zijn hier bos, rivieren en kristalheldere meren.
 
Kijk voor meer informatie of boekingen http://www.sanparks.org/
Meer weten over de Oost-Kaap? Kijk voor tips of informatie op http://www.visiteasterncape.co.za/