Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met de gevarieerde tentoonstellingskalender, drie speciaal ontworpen paviljoens, competities en extra evenementen is Keukenhof acht weken lang een prima zakelijk platform voor kwekers van bloemen en planten.

Het voorjaarspark trekt zo’n 800.000 bezoekers en daarvan is 15% vakgerelateerd. Daarnaast heeft de (vak)pers steeds meer belangstelling voor Keukenhof, een van de topattracties van Nederland, dit jaar van 22 maart tot en met 20 mei.
 
Wekelijks wisselende tentoonstellingen in het Oranje Nassau Paviljoen, langere exposities in het Willem-Alexander Paviljoen en permanente presentaties in het Beatrix Paviljoen: Keukenhof biedt zowel de vakbezoeker als de consument ook altijd een overdekt programma. ,,Voor kwekers of kwekersgroepen is exposeren niet alleen hun product en naam promoten. Keukenhof is ook een zakelijk platform’’, aldus Daniël van Heyningen, coördinator binnenshows.
 
Zakelijk benutten
Een extra optie bij het deelnemen aan een van de achttien verschillende overdekte tentoonstellingen is inschrijven voor de kwaliteitsjurering van de VKC (Vaste Keuringscommissie). Met de beoordeling kunnen deelnemers, zeker als zij tot de winnaars behoren, zich profileren bij hun directe relaties. ,,Maar prijzen winnen werkt ook stimulerend voor medewerkers en oogst waardering in je omgeving’’, vult Van Heyningen aan. Afhankelijk van de productgroep kunnen keuringen ook worden verbreed tot handelskeuring, waardoor het directe contact met de handel wordt geïntensiveerd. En bij steeds meer tentoonstellingen kunnen ook consumenten hun favoriete bloem aangeven. ,,Dat geeft gerichte informatie over de populariteit. En als we er meer jaren ervaring mee hebben, kunnen we er ook trends uit halen’’, legt de coördinator uit.
 
Vakevenementen
Voor alle gewasgroepen die worden gekeurd, zijn er speciale vakevenementen, waarop onder meer de prijzen worden uitgereikt. Van Heyningen: ,,Steeds vaker wordt zo’n gelegenheid door deelnemers aangegrepen om er iets extra’s van te maken, bijvoorbeeld een thema centraal te stellen en te bespreken.’’
Zeker voor de vakpers is Keukenhof het neusje van de zalm. En als de Nederlandse sierteeltetalage heeft Keukenhof bij de algemene en internationale pers een reputatie opgebouwd. De moderne social media als facebook, youtube en twitter spelen in de communicatie een sleutelrol. ,,En deelnemende kwekers kunnen daar ook weer op meeliften’’, aldus marketing manager Wim van Meerveld van Keukenhof.
 
Tropische sferen in Beatrix Paviljoen
Het Beatrix Paviljoen is acht weken lang het podium voor duizenden exotische anthuriums, bromelia's en orchideeën. Dit paviljoen ademt een tropische sfeer. Dat is te danken aan de samengebrachte planten en aan het uitgebalanceerde arrangement. Zo worden bromelia’s op hun natuurlijke wijze geëxposeerd: hangend, waarbij zij water en voedingsstoffen aan de lucht onttrekken. Mede dankzij de inspanningen van de KNOP (Kring Nederlandse Orchideeën Producenten) is er veel informatie over de planten beschikbaar. Tijdens een speciaal orchideeënweekend begin mei zijn er extra promotionele activiteiten.
 
Variatie in Willem-Alexander Paviljoen
Het Willem-Alexander Paviljoen is met de aan kassen ontleende architectuur een toepasselijk decor voor een keur aan gewasgroepen. Variërend van de klassieke bolbloemgewassen en trek- en besheesters tot kamer-, tuin- en kuipplanten, vaste planten en de grootste lelieshow ter wereld als sluitstuk. ,,De afzonderlijke shows hebben we allemaal een nieuwe, aansprekende Engelse naam gegeven om de internationale bezoekers nog meer te inspireren’’, aldus Van Meerveld.
 
Interactie in Oranje Nassau Paviljoen
Het fraaie Oranje Nassau Paviljoen heeft wekelijks een nieuw thema. En dagelijks (behalve op woensdag) zijn er bloemschikdemonstraties door toparrangeurs en internationale meesterbloembinders. De themabloem van de betreffende show staat centraal en combinaties met andere bloemen en decoratiegroen zullen de bezoekers inspireren. De demonstraties worden niet gehouden vanaf een podium, maar in sfeerkamers. Keukenhof’s jaarthema ‘Polen – Hart van Europa’ wordt door hoofdarrangeur Heleen Valstar in het Oranje Nassau Paviljoen heel bijzonder verwerkt: ‘Romance of Chopin’. Overal in het paviljoen is muziek van deze wereldberoemde componist en pianovirtuoos op de achtergrond te beluisteren. Het basisdecor dat Valstar heeft ontworpen is geïnspireerd op het oeroude Bialowieski Park. ,,Een fantastisch uitgangspunt voor een heel apart basisdecor, waarin de bloemenshows nog aansprekender tot hun recht komen’’, belooft Valstar. In het Oranje Nassau Paviljoen komen ook vijftien fantasiebomen, zoals de vogelhuisjesboom, de gebreide boom, de geldboom en de knuffelboom.
 
Inschrijven en bezoeken
,,Inschrijven is dankzij internet heel erg makkelijk geworden en voor verschillend tentoonstellingen nog mogelijk’’, aldus Van Heyningen. Voor iedere afzonderlijke show is er een speciaal draaiboek met alle ins- en outs en wetenswaardigheden (klik op ‘deelnemers’ bij www.keukenhof.nl). ,,Gezamenlijk met klanten en relaties Keukenhof bezoeken en specifiek aandacht besteden aan de eigen deelname is een al vertrouwde, maar nog altijd actuele manier om relaties te versterken’’, is de ervaring van Van Meerveld en Van Heyningen.
 
Showkalender paviljoens
 

Oranje Nassau Paviljoen
22 maart t/m 27 maart   Tulip Theatre/Tulpen Theater  (snij en pot)
29 maart t/m 03 april     Freesia Festival
5 april t/m 10 april         Romantic Roses/Romantische Rozen
12 april t/m 17 april        Gerbera Gala
19 april t/m 24 april        Dazzling Daffodils: Beeldschone   Narcissen                     
(incl bijzondere bolgewassen)
26 april t/m 01 mei        All Alstroemeria: Alles Alstroemeria
03 mei t/m 08 mei         Flower Power (Aster, Anjer, Chrysant)
10 mei t/m 20 mei         Stunning Summerflowers: Zinderende Zomerbloemen (Iris, Calla, Bouvardia, Lisianthus, Lathyrus, Snij-Hortensia, Pioenen)


Beatrix Paviljoen
22 maart t/m 20 mei      Tropical Trends: Orchideeën, Anthurium, Bromelia
 
Willem-Alexander Paviljoen
22 maart t/m 04 mei      Bulbs Library: Bollen Collectie (opplant tulpen en narcissen)
22 maart t/m 20 mei      Blooming Beauties: Bloeiende heesters (Forsythia, Sering, Azalea, Pot-Hortensia / Vaste Planten)
22 maart t/m 20 mei      Bulb-On-Pot: Bol-Op-/Pot (incl Hyacinten, Narcis, Krokus, Iris, Tulp, Lelie, Calla
22 maart t/m 20 mei:     Potplants: Potplanten (Cyclamen, Kalanchoë, Saintpaulia, Begonia)
22 maart t/m 20 mei:     Amazing Amarylllis: Amazing Amaryllis
02 mei t/m 06 mei:        Tulip Studio: Tuin- en SnijTulpen
10 mei t/m 20 mei:        Keukenhof Lily Show: Keukenhof Lelieshow
 
 www.keukenhof.nl