Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Raad van Bestuur van Brussels Airlines heeft tijdens haar laatste bijeenkomst besloten om de managementstructuur van de luchtvaartmaatschappij aan te passen in lijn met het opvolgingsplan van CO CEO Michel Meyfroidt.

De huidige organisatie met twee CEO’s wordt gewijzigd in een structuur met één enkele gedelegeerd bestuurder. Deze functie wordt vanaf 1 juni vervuld door de huidige CO CEO Bernard Gustin.  

Een co CEO die de onderneming ontwikkelde tot een toonaangevend luchtvaartbedrijf.
De Raad van Bestuur houdt eraan om Michel Meyfroidt te danken voor zijn loyale en onvoorwaardelijke inzet en zijn professionalisme. Onder zijn invloed, waarop het bedrijf sinds haar ontstaan in 2002 kon rekenen, evolueerde Brussels Airlines tot de belangrijkste Belgische luchtvaartmaatschappij. In tandem met CO CEO Bernard Gustin realiseerde Michel Meyfroidt in 2009 het strategisch partnership met de Lufthansa Group en de intrede tot ’s werelds belangrijkste luchtvaartalliantie Star Alliance.  

Drie nieuwe benoemingen
Rekening houdend met het feit dat het bedrijf haar manier van werken moet aanpassen aan de marktevolutie en als onderdeel van een doelbewuste strategie om op kostenvlak competitiever te worden, werden drie benoemingen bevestigd in de activiteitsvelden ‘Operations’, ‘Finance’ en Commercial Strategy’.

Operations
Alles wat te maken heeft met de operaties van de luchtvaartmaatschappij (Onderhoud, Gronddiensten, Vluchtoperaties, Security, Flight Safety, Quality en Training Piloten & Cabin Crew) wordt geleid door het nieuwe managementslid Peter Kranich (55) die als Chief Operating Officer rechtstreeks aan Bernard Gustin zal rapporteren.
Peter Kranich was totnogtoe verantwoordelijke voor de operaties van de luchtvaartmaatschappij en Lufthansa dochtonderneming Eurowings GmbH. Peter Kranich beschikt over een uitgebreide operationele luchtvaartkennis gebaseerd op 30 jaar ervaring. Hij studeerde na zijn dienst bij de Deutsche Luftwaffe af aan de Technical University van Munchen als ingenieur. Hij startte zijn carriere in 1986 bij German Cargo GmbH waar hij al snel verantwoordelijk wordt voor het vliegtuigonderhoud van deze luchtvaartmaatschappij. In 1990 gaat hij aan de slag bij Lufthansa City Line GmbH waar hij het vliegtuigonderhoud leidt. Vanaf 1995 tot 2002 was Peter Kranich Accountable Manager en algemeen directeur van de luchtvaartmaatschappij Deutsche BA (voormalig filiaal van British Airways).


Finance
Jan de Raeymaker (34), sinds 2008 in dienst bij Brussels Airlines als Vice President Controlling,  wordt als Chief Financial Officer (CFO) verantwoordelijk voor de Departementen Controlling, Corporate Finance, Accounting, Purchase & Facilities. Het is ook onder zijn leiding dat het strategisch plan ‘Beyond 2012-2013’ wordt uitgevoerd. Jan De Raeymaeker rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

Commercial Strategy
Erik Follet (52), momenteel Executive Vice President Strategy & Business Development, wordt Chief Commercial Officer (CCO) verantwoordelijk voor de commerciële strategie van Brussels Airlines. Hij rapporteert in die functie aan de CEO. Hij  heeft de leiding over de Departementen Sales Europe (inclusief Benelux), Sales Afrika en Sales Verenigde Staten. Ook Brussels Airlines Cargo, Customer Relations, Pricing & Revenue Management, Marketing en Offline Sales vallen onder zijn managementsbevoegdheid.

Een nieuwe structuur die de continuiteit van het bedrijf garandeert
Als een werkgever die veantwoordelijkheid draagt en zich bewust is van haar belangrijke rol in de Belgische economie, wil Brussels Airlines de fundamenten leggen voor een duurzame ontwikkeling.
“Met deze nieuwe structuur verhoogt de luchtvaartmaatschappij haar flexbiliteit en ook haar vermogen om snel te kunnen reageren op de marktontwikkelingen, de bedreigingen, de uitdagingen en de opportuniteiten”, zegt Minister van Staat en voorzitter van Brussels Airlines moederbedrijf SN Air Holding burggraaf Etienne Davignon. “Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe managementsteam de capaciteiten heeft om Brussels Airlines te gidsen langsheen de vele uitdagingen die de luchtvaartsector, en dus ook Brussels Airlines, te wachten staat.”

* * *
Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 51 vliegtuigen en ruim 3400 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse premium luchthavens en een bestemming in de US (New York).
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320  biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300/200 toestellen geopereerd.
Naast de 20 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China en Noord Amerika.
Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Meer informatie op www.brusselsairlines.com.