Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

‘Meet the locals’ is niet alleen de filosofie van Baobab Reizen, specialist in avontuurlijke reizen, maar ook het thema van de nieuwste actie die loopt tot eind deze maand.

Op radio en internet laat Baobab gespreksfragmenten van de lokale bevolking horen in diverse exotische talen. Aan de luisteraar de opdracht aan te geven welke taal er wordt gesproken, wat er wordt gezegd en wat jouw antwoord zou zijn. Degene die de juiste taal en vertaling weet en tevens het meest originele antwoord geeft op de vraag, wint een reis voor twee personen.
 

Deze nieuwe actie van Baobab Reizen sluit helemaal aan op de kenmerkende filosofie van de reisorganisatie die in alle reizen is terug te vinden. De ontmoeting met de lokale bevolking van een land is een onlosmakelijk aspect van alle reizen met Baobab en is voor veel reizigers de meest indrukwekkende herinnering aan hun vakantie.
 

De geluidsfragmenten zijn hoor je in spots op de radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en Sky Digital Radio. Via Facebook en Twitter wordt ‘Meet the Locals’ eveneens gecommuniceerd. Iedereen kan deelnemen aan de actie via de website www.baobab.nl/win.
 

Het complete reisaanbod van Baobab voor 2012 telt meer dan 90 verschillende reisroutes. Behalve veel keus in bestemmingen, biedt Baobab rondreizen voor verschillende doelgroepen, zoals singlereizen, familiereizen en single-parent reizen. Alle reizen, compleet met uitvoerige beschrijvingen en routekaarten zijn te vinden op www.baobab.nl.
 

Over Baobab Reizen:
De Nederlandse reisorganisatie Baobab Reizen is een dochteronderneming van Terra Travel BV. Jaarlijks organiseert Baobab Reizen meer dan 90 verschillende avontuurlijke groepsreizen langs bijzondere reisroutes in Afrika, Azië, Europa, Noord- en Latijns Amerika. Baobab biedt groepsreizen, met speciale vertrekdata voor singles, families en single parents. Een aantal groepsreizen worden gepland rond een speciaal thema, of kunnen worden verlengd met een Fair Travel & Work verlengingspakket.
 

Al sinds de oprichting van Baobab in 1972 door directeur Rik Jan Viezee, wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving. Baobab noemt dit Fair weggaan. Alle reizen worden samengesteld volgens vier waarheden:
1.     Een faire prijs ook voor de lokale bevolking. Baobab werkt zoveel mogelijk rechtstreeks samen met
lokale mensen, zodat de verdiensten niet elders worden opgestreken.
2.     Leven op andere plekken direct zichtbaar en voelbaar. Via Baobab draagt de reiziger bij aan kleine,
lokale projecten die heel direct baat hebben bij hulp.
3.     100% compensatie klimaat-effecten. De CO2 compensatie van Baobab is uniek voor Nederlandse reisaanbieders.
4.     Verbinding met een andere cultuur buiten de gebaande paden.

Zie voor meer informatie www.Baobab.nl