Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Asia by night. Het aanbod van trendy nachtclubs, hippe loungebars en state of the art restaurants ontwikkelt zich razendsnel in Azië. De etablissementen zijn vaak ultramodern.

In steden als Bangkok, Beijing, Shanghai en Kuala Lumpur en op het eiland Bali draaien internationale top DJ’s steeds vaker hun nieuwste tracks. Bij een bezoek aan Azië in 2012 mag het nachtleven dan ook niet onontdekt blijven. Reisorganisatie 333TRAVEL, specialist in reizen naar Azië, ging er op zoek naar de places to be.

Bangkok
Bangkok is een enorme metropool met ontelbare uitgaansmogelijkheden. De afgelopen zomer geopende club Spicy is een echte trendsetter. Het is één van de populairste uitgaansgelegenheden van de stad, waar het feest pas na middernacht met hiphop beats op gang komt. Shock 39, een chique nachtclub waar veel house en dance wordt gedraaid, ontvangt doorgaans iets ouder publiek. Wil je voorafgaand aan het stappen de culinaire mogelijkheden van de Thaise hoofdstad ontdekken? Het stijlvolle Mahanaga Restaurant op Sukhumit Road serveert uitstekende Thai Fusion gerechten. Reserveren is wel nodig, dit is een plek waar iedereen wil zien en gezien wil worden.

Bali
Op Bali is het trendy en chique plaatsje Seminyak hip and happening. Dit oord aan de kust ten noorden van Kuta en Legian heeft veel moderne restaurants, mooie boetiekjes en luxe villa’s. De bekendste club om lekker te loungen aan het strand onder het genot van een cocktail is Ku De Ta. Volgens velen is hier de mooiste zonsondergang van Bali te zien, waardoor het er in de namiddag vaak al druk is. Geliefd is ook The Living Room: een hangout in huiskamersfeer waar hippe muziek wordt gedraaid, ideaal als opwarmertje voor een nacht clubben. Wanneer je vooraf romantisch wilt dineren is het chique restaurant Gado Gado aan het strand van Seminyak is een must.

Maleisië
Kuala Lumpur is de bruisende hoofdstad van Maleisië. Een bijzondere stad, waar naast China Town en authentieke koloniale gebouwen ook supermoderne shopping malls en veel bijzondere restaurants te vinden zijn. The Apartment Restaurant & Bar in het centrum heeft een verrassende menukaart, waarop de westerse en oosterse keuken met elkaar flirten. Dansen op de nieuwste beats doe je bij discotheek Maison. Op de hippe Bukit Bintang Road zijn leuke cocktailbars te vinden, zoals Frangipani Street. De stijlvolle Laundry Bar is momenteel dé plek om het nachtleven van Kuala Lumpur te ervaren.

China
China maakt een enorme ontwikkeling door en staat momenteel voor alles wat modern en vernieuwend is. De trendy wijk Sanlitun in Beijing, ook wel de Village genoemd, herbergt een enorm open complex met winkels, restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Een bijzonder restaurant in deze wijk is Made. De inrichting is eigentijds, de sfeer uniek en de gerechten worden er gecombineerd met bijzondere wijnen.

De meest trendy stad van China is ongetwijfeld Shanghai. De traditionele huizen en smalle steegjes in de wijk Xintiandi zijn omgetoverd tot een mix van oud en nieuw, oost en west. Hier tref je boetiekjes met bijzondere kleding aan, hippe cocktailbars en restaurants van internationale allure. Tegelijkertijd is Xintiandi doordrenkt met de historische en culturele erfenis van Shanghai, juist dat maakt de wijk uniek. Een diner in restaurant T8 is behalve een culinair feest ook qua stijl en atmosfeer een belevenis. Zin om te dansen? Dan is Velvet een goede keus. Brede, zachte fluwelen banken en kristallen kroonluchters zetten de toon in deze lounge bar.

Kijk voor verdere informatie over reizen naar Azië op www.333travel.nl