Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Emirates gaat per 1 augustus de Amsterdam vluchten upgraden naar een Airbus A380.

Sinds de lancering van passagiersvluchten naar Nederland in mei 2010, is er op deze route gevlogen met een combinatie van Boeing 777-300ER en 777-200LR vliegtuigen met een drie klassen configuratie.

Na 18 maanden van grote vraag, worden de Boeings vervangen door de A380,  het vlaggenschip van de luchtvaartmaatschappij. Verspreid over twee dekken, biedt het bijzonder stille toestel 427 stoelen in Economy class, 76 exclusieve Business Class slaapstoelen en 14 First Class Private Suites en daarnaast nog twee Shower Spas. Voor alle Business en First passagiers is er op het bovendek de populaire on-board lounge waar reizigers kunnen ontspannen onder het genot van een drankje.

“De upgrade van een Boeing 777 naar een Airbus A380 laat in korte tijd zien dat de vraag van reizigers om met Emirates te vliegen en onze superieure producten en diensten te ervaren groot is”, aldus Salem Obaidalla, Emirates’ Senior Vice President, Commercial Operations, Europa en de Russische Federatie. “De introductie van ons grootste passagiersvliegtuig op de route samen met de al geruime tijd succesvolle vrachtvluchten is een uitstekende combinatie waar het toerisme en de handel tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten van zullen profiteren”, aldus Obaidalla.

Met ingang van 1 augustus zal vlucht EK 147 worden uitgevoerd met een A380 en om 08.23 uur uit Dubai vertrekken om vervolgens om 13:30 uur te arriveren op Amsterdam Schiphol. Bij terugkeer zal de dubbeldekker vlucht EK148 om 15:30 uur uit Amsterdam vertrekken en om 23:59 in Dubai landen.

Onder de 169 toestellen die Emirates in gebruik heeft, is er een vloot van 20 A380’s die op dit moment naar Auckland, Bangkok, Bejing, Hong Kong, Jeddah, Johannesburg, Kuala Lumpur, London Heathrow, Manchester, Munchen, New York JFK, Parijs, Rome, Seoul, Shanghai, Sydney en Toronto vliegen. Amsterdam zal na Tokio in juli de 19e A380 bestemming worden.

Sinds de introductie van de A380 in de Emirates vloot in 2008, heeft de A380 ongeveer 8 miljoen passagiers vervoerd, ondersteund door  meer dan 3000 toegewijde cabine crew en piloten.

Reizigers kunnen in alle klassen  genieten van het hoog onderscheiden ‘ice’ entertainment systeem dat passagiers geboeid weet te houden met 1200 kanalen met films, games, muziek en audio programma’s.

Emirates’ gastvrijheid wordt zowel in de lucht als op de grond geleverd door goed opgeleide internationale medewerkers die samen net zoveel talen spreken als het aantal bestemmingen in het snel uitbreidende netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Er is een lange handelsgeschiedenis tussen Nederland en de Arabische regio, de handel tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten loopt in de miljarden dollars per jaar. Een groot aantal Nederlandse bedrijven heeft zich ook gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten. Emirates SkyCargo vliegt al sinds 1994 met vrachtvluchten naar Amsterdam om deze handel te ondersteunen.

Emirates Airline is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft al meer dan 500 prijzen in de wacht gesleept voor de uitmuntende service. Emirates Airline onderscheidt zich door haar ongeëvenaarde service – zowel aan boord als op de grond – en uitgebreid internationaal aanbod via hub Dubai. In mei 2010 startte de luchtvaartmaatschappij met de passagiersroute Amsterdam – Dubai. Dagelijks vertrekt de EK 148 om 14.15 uur direct van Amsterdam naar thuisbasis Dubai (aankomst tijd 23:45 uur). Emirates vliegt op 121 bestemmingen in 72 landen. De vloot van Emirates bestaat uit 169 widebody Airbus- en Boeing-toestellen. De maatschappij heeft momenteel 19 Airbus A380’s in gebruik. Orders lopen voor nog eens 236 toestellen, ter waarde van ruim 84 miljard Amerikaanse dollar. Emirates Airline is onderdeel van de Emirates Group, waar ook ondernemingen als dnata, Mercator, Transguard en EmQuest toe behoren. Onder Emirates Airline vallen ook Emirates SkyCargo en Destination en Leisure Management (D&LM) welke Wolgan Valley resort &Spa, Emirates Holidays, Arabian Adventures en het Congress Solutions International beheert. Voor meer informatie: www.emirates.nl