Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Düsseldorf blijft zich manifesteren als een van de toonaangevende culturele steden van Duitsland. Met 26 musea en meer dan 100 galerieën heeft de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen de liefhebber van kunst en cultuur het nodige te bieden.

Naast de talrijke musea beschikt de stad ook over een mooi operahuis waar onder meer balletuitvoeringen van het theatergezelschap Ballett am Rhein Düsseldorf Duisburg plaatsvinden. In het kader van het 50 jarig bestaan van het Nederlandse nationale ballet komt het Duitse gezelschap in april naar Nederland voor twee optredens in het Muziektheater Amsterdam. De dansgroep staat sinds 2009 onder leiding van artistiek directeur en choreograaf Martin Schläpfer, door het Duitse vakblad ‘tanz’ als de choreograaf van 2010 uitgeroepen, en verzorgt drie uitvoeringen: 'Marsch, Walzer, Polka' gedanst op muziek van de familie Strauss, 'Tanzsuite' op de eigentijdse compositie 'Tanzsuite mit Deutslandlied' en 'Forellenquintett' op het beroemde strijkkwartet van Franz Schubert en een song van rockgroep The Libertines. Nadere informatie en reserveringen op www.het-muziektheater.nl.

Marsch, Walzer, Polka (2009) opent de avond en is een liefdesvolle maar tegelijkertijd ironische knipoog naar de muziek-, dans- en leefcultuur van Wenen. In Tanzsuite (2005) varieert Schläpfer naar hartenlust op Helmut Lachenmanns eigentijdse compositie Tanzsuite mit Deutschlandlied. Ter afsluiting van de avond staat Schläpfers choreografie Forellenquintett op het programma. Hij combineert daarin een song van rockgroep The Libertines met het bekende strijkkwintet van Franz Schubert. Deze choreografie ging in het voorjaar van 2010 in première. Forellenquintett wisselt duizelingwekkende bewegingen tussen hemel en afgrond af met meer ingetogen, tot nadenken stemmende delen.

Het Ballett am Rhein Düsseldorf Duisburg is een van de toonaangevende dansgezelschappen van Duitsland. De dansgroep wisselt Düsseldorf en Duisburg als standplaats af en staat onder leiding van artistiek directeur en choreograaf Martin Schläpfer. Hij verzorgde ook in 2003, 2005, 2007 en in 2009 gastoptredens in Nederland. Nederlandse choreografen als Hans van Manen, Regina van Berkel, Uri Ivgi, Johan Greben en Nils Christe werken samen met het Ballett am Rhein. De balletgroep verzorgt ieder seizoen zo’n 70 optredens Düsseldorf en Duisburg. Nadere info op www.operamrhein.de en op www.duesseldorf-tourismus.de