Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Kinderboekenmuseum Den Haag maakt dit jaar kans op de BankGiro Loterij Museumprijs 2012 en het bijbehorende bedrag van 100.000 euro.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.
Stemmen
Dit jaar wordt de Museumprijs uitgereikt aan het museum dat zich het meest effectief en aansprekend richt op kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Naast het Kinderboekenmuseum Den Haag zijn Naturalis Leiden, Natuurmuseum Fryslân Leeuwarden en Het Scheepvaartmuseum Amsterdam genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2012. Het publiek kan tot en met 1 april stemmen op deze genomineerde musea.
Den Haag Marketing roept iedereen met een Haags hart en/of een passie voor kinderboeken op een stem uit te brengen op het Haagse museum.
Als je stemt, maak je kans op een zesdaagse cultuurvakantie naar St.Petersburg!

Stemmen via www.museumprijs.nl/stemmen/detail/2/kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum Den Haag
Het Kinderboekenmuseum was al in de jaren '90 een voortrekker in avontuurlijk tentoonstellen. Na de recente herinrichting is de collectie opnieuw uitgangspunt voor een speelse en leerzame presentatie. Het museum bewaart objecten van kinderboekenschrijvers en illustratoren, zoals het manuscript van "Dik Trom" en briefjes van Annie M.G. Schmidt.
De jury van de BankGiro Loterij Museumprijs is bij het Kinderboekenmuseum onder de indruk van de sterke combinatie van inhoud en vorm, de vriendelijke service en de manier waarop kinderen worden betrokken bij het onderwerp.
Overigens is het Kinderboekenmuseum ook in de race voor twee andere onderscheidingen, The European Museum of the Year Award 2012 en de Children's Museum Award.

BankGiro Loterij Museumprijs
De BankGiro Loterij Museumprijs geldt als een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste prijs voor musea in Nederland. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met meer dan 30.000 stemmers tot één van de grootste culturele publieksprijzen. Recente winnaars van de prijs zijn Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009), het Hunebedcentrum in Borger (2008) en De Menkemaborg in Uithuizen (2007).

Naast de BankGiro Loterij Museumprijs is het Kinderboekenmuseum in Den Haag in de race voor twee Europese onderscheidingen, The European Museum of the Year Award 2012 en de Children’s Museum Award. De European Museum of the Year Award bestaat sinds 1977 en wordt uitgereikt door The European Museum Forum, een organisatie die valt onder de Raad van Europa. Alleen musea die bezoekers uitzonderlijke kwaliteit bieden en innovatief zijn, mogen meedingen. De Children's Museum Award is een initiatief van European Museum Academy en Hands On! International en zal in 2012 voor het eerst worden uitgereikt. De jury is naar eigen zeggen vooral op zoek naar initiatieven die creatief gebruikmaken van tentoonstellingen en programma's met een innovatieve benadering voor kinderen en jongeren tot 14 jaar.
Meer informatie op: www.museumprijs.nl