Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van 2 juni t/m 23 september 2012 vindt de zomermanifestatie Israels in Den Haag plaats. Verspreid over vijf locaties tonen tentoonstellingen het Den Haag en Scheveningen van eind 19de en begin 20ste eeuw door de ogen van de bekende kunstenaar Isaac Israels.

De vijf deelnemende instellingen - het Haags Historisch Museum, Panorama Mesdag, Muzee Scheveningen, het Louis Couperus Museum en het Haags Gemeentearchief – brengen voor deze tentoonstellingen een groot aantal schilderijen en aquarellen van Israels bijeen. Vele schilderijen zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen en waren nooit eerder te zien.
 

Den Haag is eind 19de- en begin 20ste eeuw een stad die zich uitbreidt. Rond 1870 wordt begonnen met de bouw van de wijken buiten de grachtengordel: het Regentessekwartier, de Zeeheldenbuurt en Nassaubuurt. Den Haag is een bloeiende stad: er is veel industrie zoals de Pletterij Enthoven en de fabrieken van Vredestein. De aanwezigheid van deze fabrieken zorgt voor werkgelegenheid. Indiëgangers brengen hun verlof, vaak maandenlang, door in Den Haag of in de hotels van Scheveningen. Tegelijkertijd begint in Scheveningen het badleven, dat zich ontwikkelt tot dé mondaine badplaats van Europa. Rondom de jaarwisseling is de badplaats op haar hoogtepunt: honderden gasten verdringen zich al flanerend op de boulevard en genieten van de concerten en high-teas.
 

Het zijn deze thema’s die voortdurend in de werken van Isaac Israels terugkomen. Op een spontane en lichte manier verbeeldde de kunstenaar, een van Nederlands grootste impressionisten uit de 20ste eeuw, het Haagse leven van die tijd.
 

Het Haags Historisch Museum toont circa 55 werken van het Haagse stads- en uitgaansleven. Het Louis Couperus Museum toont de kring rondom Isaac Israels en Louis Couperus aan de hand van portretten van tijdgenoten. Muzee Scheveningen toont het mondaine Scheveningen uit die tijd door de ogen van Israels, terwijl Panorama Mesdag de beroemde vrouwenportretten van o.a. Israels centraal stelt. In het Haags Informatie Centrum in het Atrium van het stadhuis toont het Haags Gemeentearchief foto’s, prenten en tekeningen van de schilder en zijn omgeving.