Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

12 Workshops digitale vaardigheden voor gasten aan boord. Holland America Line heeft haar digitale activiteitenprogramma met Microsoft Windows aan boord van alle 15 schepen uitgebreid met twee nieuwe Digital Workshops.

‘Introductie van de Cloud’ en ‘Bestanden, Mappen en Delen’ met Office Web applicaties en Skydrive. In totaal kunnen gasten 12 verschillende Digital Workshops volgen. De sessies vinden plaats in een speciaal ingerichte ruimtes met flatscreen tv’s en er wordt gebruik gemaakt van het nieuwste besturingssysteem van Windows 7. De lessen, voor alle niveaus, worden begeleid door Microsoft-opgeleide technische experts. Elke workshop vindt gedurende de hele cruise op verschillende dagen en tijdstippen dagen plaats.  

“De Digital workshops zijn favoriet en de perfecte manier voor de gasten om hun cruise-ervaring met vrienden en familie te delen”, zegt Richard Meadows, executive vicepresident marketing, sales en gastenprogramma’s van Holland America Line. “Onze samenwerking met Microsoft betekent dat onze gasten naast de toegang tot de nieuwste software en tools, ook altijd de technische experts van Microsoft gratis kunnen raadplegen.”

Gasten die hun digitale vaardigheden willen vergroten, kunnen onbeperkt workshops bijwonen. Daarnaast is er meer dan 20 uur per week één-op-één coaching, genaamd ‘Techspert Time’, om vragen van de gasten te beantwoorden.

De thema’s van de workshops variëren van het maken van foto’s en films of het creëren van online ‘scrapbooks’. Daarnaast leren de deelnemers ook hoe digitale herinneringen via e-mail kunnen worden gedeeld, over beveiliging van de pc en contact onderhouden via instant messaging en webcam met familie en vrienden. Tijdens de workshops krijgen de gasten tips voor de juiste PC-keuze voor privégebruik en komen de nieuwe navigeerfuncties van Windows 7, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, aan bod.  

De andere Digital Workshop die Holland America Line aanbiedt:
•       ‘Camera Basics’: leert de gasten de basis van digitale fotografie;

•       ‘Transferring Photos’: laat zien hoe u eenvoudig foto's vanaf een camera naar een PC met Windows Live Photo Gallery verplaatst;

•       ‘Introductory Photo Editing’: foto’s bewerken met Windows Live Photo Gallery;

•       ’Creative Photo Editing’: geavanceerde fotobewerking met Windows Live Photo Gallery;

•       ’Making Movies’: diavoorstellingen en video's maken met Windows Live Movie Maker;

•       ’Photo Sharing’: delen en opslaan van foto’s via email met anderen via Windows Live Mail;

•       ’Stay Connected’: contact onderhouden met vrienden en familie via chat en webcam met behulp van Windows Live Messenger;

•       ’Windows 7’: het nieuwste pc-besturingssysteem van Microsoft;

•       ’PC Buying’: PC-keuze en beste aanbiedingen;

•       ’PC Security’: de veiligheidmodules van een Windows 7PC.

Meer informatie over alle cruises, de vaarschema’s en schepen van Holland America Line is te vinden op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.