Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Duurzaamheid is pure winst!  Starten met duurzaam ondernemen is niet moeilijk en levert veel op. Toch zijn nog lang niet alle bedrijven ‘om’.

Om bedrijven in de Stedendriehoek handvatten te geven echt aan de slag te gaan, organiseert Apenheul op woensdag 16 mei een speciaal congres, in de eigen congreslocatie De St@art. Hier zullen de eerste stappen en vele andere aspecten van duurzaamheid aan bod komen. Het apenpark hoopt met dit congres een zetje in de goede richting te geven, juist voor die bedrijven die zich nog niet zo met dit thema bezighouden.

Een apenpark dat een congres over duurzaamheid organiseert, is dat logisch? “Zeker!”, zegt Apenheul directeur Coen de Ruiter. “Stichting Apenheul stelt zich ten doel liefde voor de natuur te bevorderen om uiteindelijk de leefgebieden van apen in het wild te beschermen. In ons park weten we jaarlijks honderdduizenden mensen te prikkelen… Maar als we willen dat er echt wat verandert, moeten het aanbod en de werkwijze van bedrijven duurzamer worden. Een flink aantal - voornamelijk middelgrote en grote - bedrijven is daar al mee bezig. Er is echter een grote groep van kleine en middelgrote bedrijven voor wie duurzaamheid nog een ver-van-mijn-bed-show is. Met dit laagdrempelige congres willen we juist die bedrijven bereiken. De insteek van het congres is om te inspireren, en vooral om elkaar handvatten te geven om direct met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan … en dus geld te gaan verdienen!”

Wij zullen laten zien dat duurzaamheid avontuurlijk kan zijn. En gewoon leuk en lekker! Tijdens het congres zullen we inspireren, maar er is ook genoeg te beleven, te zien, te proeven en te doen. Apenheul is voor dit congres de samenwerking aangegaan met VNO-NCW Stedendriehoek, Steden3hoek.net en De Klup. Het dierenpark biedt in het programma podium aan aansprekende voorbeeldbedrijven uit Apeldoorn. Om het duurzaam ondernemen naar een hoger plan te brengen zal Apenheul na afloop van het congres de ruimte bieden aan het formeren van een Duurzame Ronde Tafel. Hiermee gaat Apenheul zelf ook een commitment en een duurzame relatie aan met ondernemers uit de regio.

Dus ‘save the date’: woensdagmiddag 16 mei! Meer informatie is te vinden op www.apenheul.nl.