Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reizen zonder gesleep met kampeerspullen en koffers.Als het aan Travel Light ligt, zal het reizen in Europa drastisch veranderen. Het bedrijf verzorgt bagagetransporten van deur tot deur in Europa.

Koffers maar ook bijvoorbeeld tenten en kampeerspullen, worden vanaf elke locatie in Nederland naar elke bestemming in Europa vervoerd. En weer terug. Tegen een vast en schappelijk tarief volgens een gegarandeerd tijdschema. De reiziger kan zo zonder bepakking in het vliegtuig of de auto stappen en hij weet precies wanneer zijn bagage wordt afgeleverd en weer opgehaald.

Het idee van Travel Light is ontstaan toen een van de eigenaren van het bedrijf vorig jaar met zijn gezin op vakantie ging. Teveel bagage leverde een hoop gesleep en eigenlijk een slecht begin van de vakantie op. Die ergernis, in combinatie met kennis van transport en logistiek, leidde tot een plan dat bij een grote Europese transporteur en een reisorganisatie werd neergelegd om de haalbaarheid te toetsen. De reacties waren zo positief dat Travel Light is opgericht. Het principe van Travel Light is simpel. Via internet kan bagage worden ingecheckt, deze wordt vervolgens opgehaald en bezorgd op de plaats van bestemming op een vooraf bepaald tijdstip. Gegarandeerd en tegen vaste en schappelijke tarieven bovendien.

Handbagage
Travel Light neemt een hoop reisstress en bagagezorgen weg. Reizigers hoeven hun kampeerattributen niet bovenop de auto te stouwen, op een luchthaven op een afgelegen transportband te lossen om vervolgens op een vreemde luchthaven in een buitenland langdurig te wachten op iets dat wellicht niet komt, of misschien wel beschadigd is. En wat te denken van het gesleep met de koffers en de tent naar de bus of de huurauto en de stress om alles ook nog eens in die vaak te kleine huurauto te vervoeren. Wie voor Travel Light kiest, kan met alleen wat handbagage door heel Europa reizen en heeft de zekerheid dat zijn bagage aankomt, altijd en overal. Travel Light ontzorgt.

Tenten
De service is ideaal voor degenen die met het vliegtuig op vakantie gaan, maar ook voor reizigers die gebruik maken van de auto, bijvoorbeeld naar de camping in Frankrijk of Spanje. Dankzij Travel Light kan dat zonder tenten, luchtbedden en gasstel op het dak of in de bagagewagen. De brandstofkosten zullen aanzienlijk lager zijn (lager gewicht, minder luchtweerstand), het reizen is veiliger (beter zicht, betere wegligging van de auto en meer comfort) en de kans dat de spullen uit de auto worden gestolen, is verleden tijd.
 
Boetes

Via de website (Travel-light.nl) kunnen hoeveelheid bagage, reisdata en bestemming worden doorgegeven. Vervolgens komen direct de transportkosten in beeld. Zo kan de service van Travel Light worden vergeleken met de (vaak hoge) kosten van de luchtvaartmaatschappijen en de onduidelijke kosten voor bijvoorbeeld overgewicht van de low-cost carriers. De conclusie zal in negen van de tien gevallen hetzelfde zijn: Travel Light neemt niet alleen een hoop gesleep uit handen maar is ook nog eens zeer concurrerend geprijsd. Bovendien wordt betaald per kilo en is het aantal stuks bagage niet belangrijk.

Tarieven
Travel Light heeft voor het vervoeren van bagage afspraken gemaakt met een aantal grote en  gerenommeerde transporteurs. Die afspraken zijn niet alleen belangrijk voor de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het transport maar ook voor de tarieven die Travel Light hanteert. Een voorbeeld. Het transport van twee koffers van elk 20 kilo, vanuit Nederland naar Zuid-Spanje en weer terug kost met RyanAir 140 euro. Neemt Travel Light de transportzorgen over, dan hoeft de reiziger geen meter meer te sjouwen en betaalt hij slechts 143 euro. Een klein prijsverschil voor heel veel extra reisgemak.

DHL
Het aantal bestemmingen dat Travel Light aandoet, is groot: vrijwel alle landen in de Europese Unie. De bagage wordt vervoerd door DHL, een gerenommeerde transporteur met een eigen distributienetwerk over de grond en door de lucht. Dankzij deze gespecialiseerde partner maakt Travel Light het verschil ten opzichte van reguliere luchtvaartmaatschappijen en zal de kans op beschadiging, vertraging of zoekraken van bagage vele malen kleiner zijn. De reiziger koopt met Travel Light dus niet alleen gemak en comfort, maar ook nog eens zekerheid.

http://www.travel-light.nl/