Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cruise-sector groeit door. De Dutch Cruise Council (DCC) is onderscheiden met de ReisKoffer 2012 voor haar succesvolle inspanningen om de cruisesector op de kaart te zetten.

De onderscheiding is uitgereikt aan DCC-voorzitter Nico Bleichrodt door Steven van der Heijden, voorzitter van de ANVR. De ReisKoffer wordt jaarlijks toegekend aan een organisatie of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de reisbranche. Sinds de oprichting van de DCC in 2009 heeft de verkoop van cruises in Nederland een grote vlucht genomen. De uitreiking viel nagenoeg samen met de bekendmaking van de jaarcijfers van de European Cruise Council (ECC) over 2011. Hieruit blijkt dat de Nederlandse markt inmiddels bijna 100.000 cruise-passagiers telt. Ook voor dit jaar wordt een verdere groei verwacht.  

‘Deze onderscheiding betekent veel voor onze jonge organisatie’, zegt voorzitter Nico Bleichrodt van DCC. ‘De cruisevakantie is voor velen een nog onbekende vakantiemogelijkheid. De DCC ontwikkelt verschillende activiteiten om zowel de klant als de reisagent te informeren en hen met cruises te laten kennismaken. Want cruisen is voor iedereen. Dat werpt zijn vruchten af, zo blijkt uit de cijfers. En ook voor dit jaar verwachten we een groei van de markt. Na een korte periode van terugval, trekken de boekingen inmiddels weer goed aan.’

Nederland inmiddels bijna 100.000 cruisepassagiers
In 2011 maakten 97.895 Nederlandse vakantiegangers een cruise en realiseerde daarmee een groei van 27% ten opzichte van 2010 met 76.073 passagiers. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de ECC die vorige week zijn bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Cruise Shipping Miami Convention. Vrijwel de helft van alle passagiers maakt een cruise in het Middellandse Zeegebied, gevolgd door Noord-Europa en de Caribbean.  

Dutch Cruise Council
De Dutch Cruise Council (de vereniging van cruiserederijen en diens generaal-agenten op de Nederlandse markt) gaat in 2012 actief verder werken aan de uitbreiding van activiteiten voor de consument, reisagent en media. Het belangrijkste doel is de totale Nederlandse cruisemarkt te vergroten en het cruiseproduct te promoten als een bereikbare en geweldige vakantie-ervaring.

De activiteiten van de Dutch Cruise Council spitsen zich niet alleen toe op promotie, maar juist ook op het verstrekken van neutrale informatie over de cruisevakantie. Hierin past ondermeer het educatieve aspect en het geven van trainingen of informatiebijeenkomsten voor reisagenten, cruisespecialisten en toeristische opleidingen. In 2012 is Disney Cruise Line toegetreden als nieuw lid van DCC.

De Dutch Cruise Council telt 16 leden:

Carnival Cruise Lines, Costa Cruises, Crystal Cruises, Disney Cruise Line, Fred. Olsen Cruise Lines, Hapag Lloyd Cruises, Holland America Line, MSC Cruises, NCL Freestyle Cruising, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Star Clippers, SeaDream Yacht Club, Silversea Cruises, Seabourn, Windstar Cruises.

Geassocieerde leden zijn Amsterdam Cruise Port en Cruise Port Rotterdam