Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met het ‘Freesia Festival’ in het Oranje Nassau Paviljoen biedt Keukenhof van 29 maart tot en met 3 april bezoekers een fleurige, geurende attractie. Freesia’s zijn in vrijwel alle denkbare kleuren te koop.

Bovendien is het element geur weer helemaal terug bij deze bloem. Hoe lekker freesia’s ruiken, merken bezoekers direct al bij binnenkomst in het Oranje Nassau Paviljoen. Een tinteling voor de neus.
Het jaarthema Polen wordt ook in het Willem Alexander Paviljoen uitgewerkt. Tropisch en exotisch is de sfeer in het Beatrix Paviljoen.
 
De drie speciaal ontworpen bloemenpaviljoens liggen mooi verspreid in het voorjaarspark in Lisse. Wekelijks is er een nieuwe themashow in het Oranje Nassau Paviljoen. In het Willem Alexander Paviljoen zijn er permanente en semipermanente tentoonstellingen en het Beatrix Paviljoen een permanente show van anthuriums, orchideeën en bromelia’s.
 
Kleur en geur in Oranje Nassau Paviljoen
Het ‘Freesia Festival’ brengt vrijwel het volledige freesia-assortiment naar Keukenhof. Enkel- en dubbelbloemig. In het wit, geel, rood, rose, oranje, paars en blauw. Alleen zwart en groen ontbreken. En wie freesia’s een klein scheutje 7 Up meegeeft als hij ze op water zet, wordt beloond met grotere bloemen, meer kleurvastheid en een langer vaasleven.
Maar het is vooral dankzij het element geur dat de freesia weer helemaal actueel is. Onderzoeken hebben duidelijk gemaakt dat mensen vinden dat freesia’s horen te geuren en de veredelaars en kwekers hebben die uitdaging opgepakt. Inmiddels zie je geurende rassen als de dubbele witte ‘Belleville’ snel aan populariteit winnen.
Wist u trouwens dat het wel tien jaar duurt om een nieuwe freesia te ontwikkelen? Toch komen er jaarlijks nieuwe rassen bij. Die zijn productiever of kwalitatief beter (belangrijk voor de kweker). Of ze geven grotere bloemen, geuren of zijn beter houdbaar (belangrijk voor de consument). “Er blijft altijd wel iets te verbeteren”, zeggen de veredelaars. Ook in kleuren. Zo heeft de witte dubbele ‘Diamond Star’ een vleugje rose.
Deze en andere rassen zijn in de mooiste kwaliteiten te zien in het Oranje Nassau Paviljoen.
 
Bollencollectie in Willem-Alexander Paviljoen
De ‘Bollen Collectie’ in het Willem Alexander Paviljoen is tot en met 4 mei een speciale themashow waarin veredelaars en kwekers hun speciale rassen laten zien. Zoals ‘Spring Green’, een viridifloratulp die wordt gekenmerkt door de groenwitte kleur in allerlei variaties. Andere aparte rassen zijn ‘Sun Catcher’, een waarvan het onderste deel van de bloem geel is en daarboven oranje, en Infinity, wit met een lichtroze randje. De Bollen Collectie is voor veredelaars, die door kruisingen nieuwe rassen ontwikkelen, ook het podium om hun innovaties te presenteren. Sommige zijn nog zo nieuw, dat zij nog geen naam hebben en onder een nummer worden getoond.
Het jaarthema Polen van Keukenhof komt in het Willem-Alexander Paviljoen terug in de vorm van twee grote ateliers met kenmerkende producten: glaswerk en keramiek. Producten bovendien, die goed passen bij de bloemenoase in het paviljoen. Er kunnen dan ook extra bloemschikdemonstraties worden gehouden. De arrangeur van dit als bloemenkas ontworpen paviljoen, Dorien van den Berg, heeft gekozen voor een grote variatie in de basiskleuren van de decors: roze, rood, paars en geel in vele tinten.
 
Beatrix Paviljoen: tropische sferen
Het Beatrix Paviljoen is acht weken lang het podium voor duizenden exotische anthuriums, bromelia's en orchideeën. Van het zeer gevarieerde gewas Anthurium andreanum worden zowel snijbloemen als potplanten geëxposeerd. Vele bloemvormen, zoals bijna ronde bloemen of juist met hele grote ‘oren’ en kleuren tot zelfs bijna zwart, naast de klassieke rode en witte varianten, typeren deze groep. Donkerbladiger types is een trend bij de potplanten van de andreanums en als het om de bloemen gaat streven veredelaars naar meer bloemen of grotere bloemen. Er is een groeiende vraag naar anthuriums in kleinere potmaten, waarmee de toepassingen worden verruimd. Naast andreanum wordt ook de Anthurium scherzerianum gepresenteerd. Bijvoorbeeld ‘Amaretti’, een klassieker met een gedraaide kolf en oranje gespikkelde bloem.
Apart in het tropische decor zijn de 19 paspoppen, allemaal voorzien van natuurlijke dressings met houtschijfjes, schelpen en bladeren. De combinatie met anthuriums, orchideeën en bromelia’s zorgt voor een bijzonder effect. Dries Lecke, de arrangeur van het Beatrix Paviljoen, heeft naast de basiskleuren zwart en wit ook gekozen voor blauw, roze, geel en lila.
          
      
Aantrekkelijke kalender   
De tentoonstellingskalender van de drie paviljoens is zorgvuldig samengesteld, zodat kwekers de allerbeste kwaliteit kunnen tonen.
 
Showkalender paviljoens Keukenhof 2012:
 
Oranje Nassau Paviljoen
22 maart t/m 27 maart   Tulip Theatre: Tulpen Theater (snij en pot)
29 maart t/m 03 april     Freesia Festival
5 april t/m 10 april         Romantic Roses: Romantische Rozen
12 april t/m 17 april        Gerbera Gala
19 april t/m 24 april        Dazzling Daffodils: Beeldschone Narcissen (incl bijzondere bolgewassen)
26 april t/m 01 mei        All Alstroemeria: Alles Alstroemeria (incl Iris)
03 mei t/m 08 mei         Flower Power (Aster, Anjer, Chrysant)
10 mei t/m 20 mei         Stunning Summerflowers: Zinderende Zomerbloemen (Calla, Bouvardia,
                                   Lisianthus, Lathyrus, Snij-Hortensia, Pioenen)


Beatrix Paviljoen
22 maart t/m 20 mei      Tropical Trends: Orchideeën, Anthurium, Bromelia
 
Willem-Alexander Paviljoen
22 maart t/m 04 mei      Bulbs Library: Bollen Collectie (opplant tulpen en narcissen)
22 maart t/m 20 mei      Blooming Beauties: Bloeiende heesters (Forsythia, Sering, Azalea, Pot-Hortensia) / Vaste Planten
22 maart t/m 20 mei      Bulb-On-Pot: Bol-Op-Pot (incl Hyacinten, Narcis, Krokus, Iris, Tulp, Lelie, Calla)
22 maart t/m 20 mei:     Potplants: Potplanten (Cyclamen, Kalanchoë, Saintpaulia, Begonia)
22 maart t/m 20 mei:     Amazing Amarylllis: Amazing Amaryllis (Floralia, etc)
02 mei t/m 06 mei:        Tulip Studio: Tuin- en SnijTulpen
10 mei t/m 20 mei:        Keukenhof Lily Show: Keukenhof Lelieshow

www.keukenhof.nl
 
    .

. . . .