Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De ATN Global Awards erkennen bedrijven die het meest bijdragen aan de luchtvaartsector. 


Hoofddorp, 2 april 2012 – Amadeus, een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, heeft de 2012 Air Transport News award gewonnen in de categorie Best IT Company.  

Ahmed Youssef, Regional Director, Marketing and Operations, Amadeus Middle East & North Africa, nam namens Amadeus de onderscheiding in ontvangst tijdens een officiële ceremonie in Athene.   

Lezers van het blad konden een maand lang hun stem uitbrengen op bedrijven die volgens hen het afgelopen jaar het meest hebben bijgedragen aan de luchtvaartsector. Bedrijven, die ondanks het instabiele klimaat toch vooruitgang hebben geboekt en daarmee de sector verder hebben geholpen. Op basis van deze stemmen en het oordeel van een jury bestaande uit internationaal bekende experts uit de sector, kwam Amadeus als beste IT-bedrijf uit de bus.  

Ángel Gallego, Vice President, Western Europe, Middle East & Africa, van Amadeus, over de onderscheiding: “Dit is een gelukkig moment voor Amadeus. Onderscheidingen als deze bevestigen dat de sector erkent dat we de juiste strategie volgen door het aanbieden van de meest innovatieve en effectieve oplossingen dankzij aanhoudende investeringen in R&D, waar we sinds 2004 al twee miljard euro aan hebben uitgegeven.”

Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie.
Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, enz), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).
Amadeus opereert onder een transactie-gebaseerd business model en verwerkte meer dan 850 miljoen factureerbare transacties in 2010.
Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus, via 73 lokale Amadeus Commercial Organisation, klantencontacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2010 een omzet van EUR 2.683 miljoen en een EBITDA van EUR 1.015 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft ca. 10.000 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com.
Voor Amadeus Investor Relations centre, surf naar: www.investors.amadeus.com.