Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dordrecht is een museum rijker: het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas.

Verborgen achter de gevel aan de Wolwevershaven is een uniek patriciërshuis te vinden met authentieke stijlkamers die ingericht zijn met originele meubels in Louis XVI stijl.

Maaskamer
Heel bijzonder is de ronde Maaskamer met indrukwekkend uitzicht op het drukst bevaren drierivierenpunt van Nederland, de kruising van de rivieren de Oude Maas, Boven Merwede en Noord. De inrichting bestaat uit een collectie meubels in Lodewijk XVI-stijl en diverse gebruiksvoorwerpen uit die periode. Bezoekers wanen zich in de achttiende eeuw. Het huis laat zien hoe de gegoede burgerij en hun bedienden in die tijd woonden.

Schilderkunst
Het museum is vooral een historisch woonhuis, maar heeft ook een mooie collectie tekeningen en schilderkunst met werken van de achttiende-eeuwse Dordtse kunstschilder Cornelis Kuipers en zijn tijdgenoten A. Schouman, J.C. Schotel en L. de Koningh. In de knusse keuken hangt een authentiek tegeltableau boven het fornuis en op zolder hangen de droogstokken voor het linnengoed nog en zijn de bediendenkamers te zien.

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op www.dordtspatriciershuis.nl. Groepsbezoeken en -rondleidingen zijn te boeken via de afdeling Groepsdagtochten van VVV Zuid-Holland Zuid in Dordrecht: .