Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een levensgrote mammoet van 6 meter hoog en twaalf meter lang zie je niet elke dag. Wintersporters die dit seizoen afreizen naar het Oostenrijkse dorp Galtür in Tirol echter wel.

Op de piste van skigebied Silvapark staat een reusachtige sneeuwsculptuur van een mammoet. Twee kunstenaars hebben in vier dagen tijd dit prehistorische dier nagemaakt. Er was 8000m³ sneeuw voor nodig. Voor publiek is de mammoet te bewonderen totdat de zon gaat schijnen en het kunstwerk gaat smelten.

Door de grote hoeveelheid sneeuwval van de afgelopen maanden, was het mogelijk om de metershoge sneeuwsculptuur in Galtür te maken. De twee kunstenaars hebben er slechts vier dagen aan gewerkt. Eén van de professionele kunstenaars kan de mammoet zowat vanuit zijn eigen slaapkamerraam zien. Stefan Juen woont in See, een dorp verderop in het Paznauntal (dal). De andere beeldhouwer, Simon Morgenthaler, is afkomstig uit Zwitserland.

Mammoet “Manni” staat in skigebied Silvapark op 1.584 m hoogte, aan de voet van de 2.671m hoge berg Ballunspitze. De 3,5m lange slagtanden zijn een leuke attractie voor kinderen om tussendoor te skiën.

Silvapark
Galtür heeft haar skigebied ingericht in 6 sectoren met aansprekende thema’s. Sector 1 t/m 3 is bestemd voor kinderen, met sneeuwhindernissen zoals de Flatbox, Up & down box en Kid’s rainbow. Sector 4 en 5 zijn perfect voor freeriders, off-piste skïen en skisafari’s, en in sector 6 is alle ruimte voor alternatieve wintersporten.
Galtür behoort tot de meest sneeuwzekere bestemmingen in Oostenrijk. In totaal is er 40 km piste.

Een skipas voor het Silvapark is verkrijgbaar vanaf € 30 per dag, kinderen tot 8 jaar skiën gratis. Voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar betaal je vanaf
€ 18,50 per dag. Consumenten vinden meer informatie over skipassen en skiën in Galtür op www.galtuer.com

Het Silvapark heeft een eigen website: www.silvapark.at

Galtür maakt deel uit van het Paznauntal, samen met de lifestyle wintersportplaats Ischgl en de familiebestemmingen Kappl en See.