Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe lijnvluchten naar New York en Basel-Mulhouse, frequentieverhogingen naar Abidjan, Douala, Yaounde, Nairobi, Kigali, Bujumbura, Entebbe, Moskou, Budapest, Tel Aviv en talrijke zomerbestemmingen.


Een nieuwe lijndienst naar New York JFK, een dagelijks vluchtaanbod naar Basel-Mulhouse-Freiburg en frequentieverhogingen naar talrijke bestemmingen. Brussels Airlines heeft dit zomerseizoen talrijke nieuwigheden in petto.  

Long Haul
De nieuwe long-haul cabine met comfortabele flat beds in Business Class, ergonomische Economy Class zetels en een gloednieuw in-flight entertainment systeem worden in de loop van het zomerseizoen geleidelijk aan geïntroduceerd op de intercontinentale vluchten van Brussels Airlines.

United States
1 juni 2012 wordt een historische dag voor Brussels Airlines.  Vanaf dan wordt dagelijks koers gezet naar New York JFK.  De terugkeer van de Belgische luchtvaart naar de VS na een onderbreking van tien jaar werd door de reisagenten en de Brussels Airlines klanten bijzonder goed onthaald.  De voorbije weken reserveerden al meer dan 25.000 passagiers een ticket naar de Big Apple. Talrijke Europese bestemmingen van Brussels Airlines zijn voortaan mits een vlotte overstap in Brussels Airport verbonden met de nieuwe New York service.

Afrika
Brussels Airlines verhoogt deze zomer ook de vluchtfrequenties naar verschillende bestemmingen in Afrika, zodat er veel meer reismogelijkheden ontstaan en de passagiers nog flexibeler kunnen reizen. Naar Abidjan (Ivoorkust) wordt vanaf april dagelijks in plaats van vier keer per week gevlogen. Naar Douala en Yaounde (Kameroen) worden vijf in plaats van respectievelijk drie en twee vluchten per week aangeboden. Ook Nairobi (Kenia, vier maal per week) en Bujumbura (Burundi, drie maal per week) krijgen er een wekelijkse vluchtfrequentie bij.  Tussen 1 juni en 28 september wordt een extra wekelijkse vlucht verzorgd naar Kigali (Rwanda, vijf keer per week) en Entebbe (Oeganda, vier keer per week).

Er is ook goed nieuws voor wie deze zomer met Brussels Airlines naar Kinshasa (D.R Congo) vliegt. Vanaf de start van het zomerseizoen wordt er meer non-stop ‘direct’ gevlogen tussen Brussels Airport en de Congolese hoofdstad. Vijf van de zeven wekelijkse vluchten naar Kinshasa verlopen dan non-stop zodat passagiers al in de vooravond aankomen. De zeven wekelijkse retourvluchten worden allemaal non-stop uitgevoerd. Dankzij Korongo Airlines, een nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij die nauw samenwerkt met Brussels Airlines en conform Europese veiligheidsstandaarden opereert, kunnen Brussels Airlines passagiers vanaf 1 mei een intercontinentale Brussel-Kinshasa vlucht combineren met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Lubumbashi.

Short & Medium Haul
De vernieuwing van de Europese vliegtuigvloot gaat ook deze zomer onverminderd voort. Zo komen er ook deze zomer verschillende comfortabele Airbus A 319/320 toestellen in de vloot die oudere toestellen vervangen en worden uitgerust met vliegtuigzetels die meer beenruimte garanderen. Brussels Airlines zet in het kader van zijn milieu-inspanningen op enkele verbindingen meer efficiënte en zuinige Dash8 Q400 regionale vliegtuigen in. Deze vliegtuigen laten toe om ook naar enkele regionale bestemmingen hoge vluchtfrequenties aan te bieden.

Europa
Vanaf 21 mei verzorgt  Brussels Airlines 11 keer per week lijnvluchten tussen Brussels Airport en de regionale luchthaven Europort Basel-Mulhouse-Freiburg. Op weekdagen is een ochtend- en een avondvlucht gepland. Tijdens het weekend voorziet Brussels Airlines een vlucht op zondagavond. De Europort Basel-Mulhouse-Freiburg, gelegen in het grensgebied van Zwitserland/Frankrijk/Duitsland, is dé toegangspoort tot een sterke economische regio. Het nieuwe vluchtschema laat dagtrips toe en is aangepast aan de vraag van zakenreizigers.

De Hongaarse hoofdstad Boedapest krijgt er een derde dagelijkse frequentie bij zodat passagiers voortaan ’s ochtends, ’s namiddags (nieuw) en ’s avonds kunnen vliegen.  Ook de vluchten naar talrijke zon- en vakantiebestemmingen worden verhoogd (Firenze, Malaga, Faro, Nice, Barcelona, Lissabon, ...). Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens de maanden juli en augustus 3 keer per dag gevlogen naar Malaga.  Athene wordt de hele zomer lang één keer per dag en in juli en augustus twee ker per dag aangevlogen en ook Catania (Sicilië) prijkt na een winterslaap in het zomerse aanbod van Brussels Airlines.

Moskou
Dankzij een capaciteit- en frequentieverhoging op de Brussel – Moskou Domodedovo route biedt Brussels Airlines deze zomer 13 wekelijkse vluchten aan tussen Brussels Airport en de Russische hoofdstad.

Tel Aviv
Omwille van de gestegen vraag biedt Brussels de hele zomer lang een achtste wekelijkse frequentie aan naar Tel Aviv. Naast de zeven bestaande avond- en nachtvluchten wordt Tel Aviv ook elke zondag dankzij een nieuwe dagvlucht verbonden met Brussels Airport.

Interessant om te weten
Tijdens het zomerseizoen zijn er 98.723 vlieguren gepland. Dit is een stijging ten opzichte van vorige zomer toen er 95.836 uur werd gevlogen.
Brussels Airlines voert dit zomerseizoen ook talrijke vakantievluchten uit in naam van tour operators. Deze vluchten naar zonbestemmingen worden vanuit Brusssels Airport en ook vanuit talrijke andere Europese luchthavens verzorgd. In totaal gaat het om ruim 2.500 vlieguren.


Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 47 vliegtuigen en ruim 3300 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd.
Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.