Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Koffer inpakken: (g)een kunst. Rangschik kleding naar gewicht.

• Lichte kleding bovenop
• Zware kleding onderop

Vloeistoffen /crèmes/shampoo altijd in een plastic zakje ivm mogelijk lekken

Goede reis: de beste tips om uw koffer op de juiste manier in te pakken

Met Pasen net achter de rug is het vakantieseizoen weer aangebroken. En met de mei en zomervakantie- en lange weekendjes om een stedentrip te maken - in het vooruitzicht worden er de komende maanden weer 100.000en koffers in- en uitgepakt met soms de nodige irritatie. Reden temeer voor reisorganisatie ITS om even wat tips en suggesties aan de hand doen zodat het inpakken een fluitje van een cent wordt.

Tip 1: Begin niet een paar uur voor vertrek met het inpakken. U kunt er vergif op innemen dat u in de haast een aantal dingen vergeet. Minimaal een dag voor vertrek beginnen.

Tip 2: Meestal gaat een stel met twee koffers op reis: in een zitten alle spullen van de man en in de andere alle spullen van de vrouw. Waarom? Mocht er een koffer na aankomst op de vakantiebestemming niet op de bagageband liggen, dan is het praktischer dat een koffer zowel wat kleding/spullen van hem als van haar bevat. Verdelen dus.

Tip 3: U bent niet de enige die in de hotelkamer of thuis ontdekt dat de inhoud van de koffer vochtig of nat is geworden: gesprongen fles vanwege de luchtdruk op 10.000km hoogte. Vloeistoffen dus altijd in een afsluitbare plastic tasje of zakje stoppen.

Tip 4: Schoenen langs de zijkant van de kofferplaats en volstoppen met sokken – scheelt weer ruimte.

Tip 5: T-shirts niet vouwen maar oprollen en gebruiken om holle ruimtes mee op te vullen.

Tip 6: Om kreuken te voorkomen is het beter om zware kleding onderop te leggen en lichtere kleding bovenop plus een tip van oma die echt werkt; leg  vloeipapier tussen de kledingstukken.

Tip 7: Nog een tip voor minder kreuken: de vouwmethode: schoenen standaard op de

bodem en daar bovenop legt u opengevouwen (dus niet opgevouwen!) jurken, broeken en rokken die dus over de rand van uw koffer vallen. Op de opengevouwen kledingstukken legt men dan topjes, t-shirts en de andere kleinere dingen en pas dan vouwt men de kledingstukken dicht.

Tip 8: Stop uw medicijnen en huissleutels niet in uw koffer, stel dat deze niet aankomt dan heeft u mogelijk een probleem. Medicijnen en sleutels dus altijd in uw handbagage.

Tip 9: U wilt uw favoriete shampoo, zeep etc mee maar die zitten in grote verpakkingen. Koop bij de drogist speciale kleine kunststof reisflacons en vul die met de producten van uw voorkeur.

Tip 10: Vakantievieren is vaak ook een stapel boeken lezen maar dat vreet ruimte in de koffer – een iPad of Ereader is in  dat opzicht een zegen, een paar duizend boeken ingepakt in een dikte van 1,5 centimeter – duurde de vakantie maar zo lang.

Tip 11: Zet de koffer thuis nog even op de weegschaal – alle luchtvaartmaatschappijen hanteren maximum toegestane gewichten per stuks bagage, veelal 20 of 23 kg. Meer meenemen mag maar dan betaalt u een forse toeslag. Niet echt een leuk begin van uw vakantie!

ITS specialiseert zich in het aanbieden van vakanties naar zonbestemmingen rond de Middellandse Zee. Momenteel worden de vliegbestemmingen Turkije, Powww.itsholiday.nlrtugal, Spanje, Griekenland, Tunesië, Bulgarije en Egypte aangeboden. ITS vakanties zijn te boeken via de Nederlandstalige website www.itsholiday.nl of via  een groot aantal reisbureaus.                                                               

ITS is een merk van de Rewe Group, de op een na grootste reisorganisatie in Duitsland. Tussen oktober 2010 en oktober 2011 gingen 6,6 miljoen vakantiegangers via een van de Rewe merken op vakantie waarbij een totale omzet van 3,1 miljard euro gerealiseerd werd.