Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Visionvilla voorziet in behoefte.  Vakantie is voor iedereen, vindt Landal GreenParks. Groepen voor wie vakantie minder toegankelijk is, worden door Landal geholpen.

Zo werkt Landal al een aantal jaren samen met Comfortzorg, om thuiszorg ook op het vakantieadres te kunnen aanbieden. De vorig jaar geopende Visionvilla, een speciale bungalow voor mensen met een visuele beperking, is een dusdanig succes dat nu ook andere parken het concept gaan hanteren, te beginnen bij Landal Hoog Vaals in Zuid-Limburg. Ook een kustlocatie staat op het verlanglijstje.

Op het eerste gezicht lijkt de Visionvilla op Landal Landgoed ‘t Loo weinig te verschillen van andere Landal vakantiewoningen. Toch is voor mensen met een visuele beperking het verschil groot. Er zijn vele aanpassingen gemaakt; met name in en rondom de bungalow, maar ook bij de receptie, de horeca en het zwembad.  
"De reacties van gasten zijn unaniem positief," aldus Bas Hoogland, Commercieel Directeur van Landal GreenParks. “Vandaar dat we dit type bungalow ook graag op andere locaties willen gaan aanbieden, om meer mensen met een beperking in de gelegenheid te stellen een vakantie te beleven.”
Hoewel de Visionvilla primair is ontworpen voor gasten met een visuele beperking, is hij ook geschikt voor andere doelgroepen die meer comfort wensen of aangepaste faciliteiten behoeven. In combinatie met bijvoorbeeld de diensten van Comfortzorg wordt vakantievieren zo bereikbaar voor groepen voor wie dat vroeger niet mogelijk was.

Aangepaste inrichting
Bij de inrichting van de Visionvilla is o.a. rekening gehouden met contrasten. Er is een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. De tuin is afgehekt t.b.v. een eventuele hulphond. De bungalow is voorzien van dimbare verlichtingsarmaturen, grote flatscreentelevisie en eenvoudig bedienbare radio. De alarmklok heeft een mooi groot display en is uitgevoerd met contrasterende bedieningsknoppen, volumeschakelaar en spraakknop. In de keuken is een gasfornuis voorzien van thermokoppel, deze sluit de gastoevoer wanneer het vuur gedoofd is. De sprekende labellezer PenFriend en een Visionvilla Spelkoffer, die garant staat voor speel- en luisterplezier zijn handige en leuke extra's. De essentiële informatie tijdens het verblijf waaronder de menukaart en de omgevingsinformatie is in braille en in grote letter beschikbaar. Overigens wordt bij Landal momenteel gewerkt aan de beschikbaarheid van menukaarten in grote letter en in braille in de restaurants op alle parken.


Voor informatie over de Landal Visionvilla: www.landal.nl/visionvilla. De informatie op de website is tevens gesproken.                                 

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert 69 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië met in totaal ca. 11.000 vakantieaccommodaties. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,1 miljoen gasten 11 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers.