Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In opdracht van Avis Budget EMEA Ltd is er onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van de Nederlanders in 2012. Maar liefst 69% van de 2.500 ondervraagden verwacht gedurende de eerste 6 maanden van dit jaar op vakantie te gaan.

De groei is vooral te danken aan jonge reizigers in de leeftijd van 18 tot 24 jaar; waarvan 26% verwacht meer te reizen in 2012 dan in 2011.

De trend die uit het Avis onderzoek naar voren komt, toont een positieve groei aan in de toeristenindustrie en een versterking van het consumentenvertrouwen in het hele land. Onder de respondenten blijven, net zoals in 2011, de stedentrips populair. De reiziger gaat graag op ontdekkingstocht naar onbekende steden en culturen. ,,Wij zien een bijzondere interesse in het verkennen van nieuwe en opwindende bestemmingen, waaronder Oost-Europa’’, aldus Erik Groen, Managing Director Avis Budget Nederland. ,,Met het huren van onze auto’s kunnen de toeristen hun tijd optimaal benutten en alle hotspots bezoeken die de stad te bieden heeft”.  

Niet geheel onverwacht blijkt dat de meeste Nederlanders hun vakantie vooral online boeken. Van de jongeren tussen de 18 tot 24 jaar maakt 8% gebruik van social media bij het boeken van hun reis. De reisbranche speelt hierop in door haar diensten online aan te bieden. Ook tijdens de vakantie wil 79% van de vakantiegangers toegang hebben tot het internet; voor maar liefst 13% is dit zelfs een absolute must.


Ondanks het gemak, flexibiliteit en de snelheid van online vakantieboekingen blijven goede kwaliteit en persoonlijke service een belangrijke rol spelen in de keuze voor een reisaanbieder. ,,Avis heeft meer dan 5.100 locaties verspreid over 165 landen, waardoor wij overal kwaliteit en service kunnen bieden aan de Nederlandse vakantiegangers’’, aldus Erik Groen. ,,Zowel Avis als de Nederlandse vakantieganger hecht veel waarde aan de ‘persoonlijke touch’. Met diensten zoals ‘Rapid Return’ en ‘Fuel up Front’ biedt Avis haar klanten handige oplossingen’’.   

Over Avis
Avis Rent A Car System, LLC vormt samen met haar dochterondernemingen één van ’s werelds meest bekende autoverhuurbedrijven; met ongeveer 5.100 locaties in meer dan 165 landen. Avis is toonaangevend op het gebied van innovatie van de autoverhuurindustrie en is één van de grootste merken ter wereld als het gaat om klantgerichtheid. Avis is eigendom van de Avis Budget Group Inc. (NASDAQ: CAR) die het merk overal ter wereld op de kaart heeft gezet.


Voor meer informatie zie http://www.avis.nl