Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op 5 mei wordt het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, de Costa Fascinosa, afgeleverd door scheepswerf Fincantieri in Venetië. Het schip is een nieuw toonbeeld van de stijl en topkwaliteit waar het label  ‘Made in Italy’ voor staat. 


Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises kwam tot stand dankzij een investering van 510 miljoen euro en de inzet van 500 Italiaanse toeleveranciers en in totaal 10.000 medewerkers.  

De Costa Fascinosa (114.500 bruto tonnage en een capaciteit van 3800 passagiers)  heeft succesvol alle zeeproeven doorstaan, waarbij systemen, machines en motoren aan strenge testen zijn onderworpen. Op 5 mei wordt het schip officieel door de scheepsbouwer Fincantieri overgedragen aan Costa Cruises, waarna op 6 mei begonnen wordt aan de ‘maiden voyage’ ofwel haar eerste vaart. Op 11 mei volgt dan nog – eveneens vanuit Venetie – de inaugurele cruise die bestaat uit een 10-daagse reis langs Griekenland, Israël en Turkije. De rest van het zomerseizoen, tot eind november, voert de Costa Fascinosa 8-daagse cruises vanuit Venetië naar Bari, Griekenland en Kroatië uit.  

De Costa Fascinosa maakt haar debuut net twee maanden na de komst van de Costa neoRomantica, het resultaat van een zeer rigoureuze (90 miljoen euro) vernieuwing, zowel qua interieur als exterieur, van de Costa Romantica. De Costa neoRomantica biedt een exclusieve en verfijnde cruisebeleving aan maximaal 1800 passagiers. Het vlootuitbreidingsprogramma gaat nog door, wederom op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera, met de bouw van een nieuw schip van 132.500 bruto tonnage en een maximale capaciteit van 4928 passagiers. Dit wordt het grootste Italiaanse cruiseschip en zal naar verwachting in oktober 2014 worden afgeleverd.  

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl  

Over Costa Cruises:
Costa Cruises is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 14 schepen en nog twee schepen zijn besteld en worden afgeleverd in mei 2012 en oktober 2014. Costa Cruises is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008).  Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. Met een omzet van ongeveer 3.1 miljard euro en meer dan 3.1 miljoen gasten in 2011, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reisorganisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. Costa Crociere S.p.A. is lid van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE:CCL; NYSE: CUK), ‘s werelds grootste cruise organisatie.