Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dinsdag 8 mei wordt in Museum Volkenkunde te Leiden voor het eerst na ruim tachtig jaar de voorstelling Calong Arang weer in Europa opgevoerd.

Calong Arang maakt deel uit van een twee uur durende Balinese dans- en gamelanvoorstelling die door Sanggar Seni Universitas Hindu Indonesia wordt uitgevoerd. Deze professionele groep heeft al diverse malen Calon Arang opgevoerd, zowel in theaters als het Art Center Bali, als op andere locaties op Bali en Java. Museum Volkenkunde biedt muziekliefhebbers en in Indonesië geïnteresseerden een buitenkans om een kwalitatief hoogstaand optreden mee te maken. Om deze bijzondere avond nog feestelijker te maken worden er gratis heerlijke Balinese hapjes geserveerd.

In 1931 waren artiesten uit Bali, onder leiding van Cokorda Gede Raka Sukawati, uitgenodigd om tijdens de ‘Exposition Coloniale Internationale’  met dit sacrale theaterstuk op een bewegend podium op te treden. Dit was de laatset keer dat de voorstelling in Europa te zien is geweest. In het verhaal van Calon Arang spelen de kracht van het goede, Barong, en die van het kwaad, Rangda, een grote rol. Bij het Balinese volk symboliseren beide krachten de dynamiek van de kosmos. Men gelooft dat de krachten van Rangda en Barong in de mens aanwezig zijn. Ze blijven net zo lang in gevecht met elkaar totdat de mens evenwicht tussen die twee gevonden heeft.


Voor het volledige programma, kijk op: www.volkenkunde.nl