Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het aftellen is begonnen… Calgary Stampede heeft al miljoenen bezoekers getrokken naar de grootste outdoor show ter wereld. Dit jaar bestaat de Calgary Stampede honderd jaar en dit wordt uitbundig gevierd.


De feesten rond het honderd jarig bestaan trekken internationale media aandacht en alles komt samen op de 2012 Stampede. Van 6 tot 15 juli zal heel Calgary in het teken staan van het eeuwfeest.

Het “White Hat Round Up” initiatief neemt de feestelijkheden van de Stampede mee door de hele regio Alberta. Op verschillende locaties zullen lokale festiviteiten in een adem genoemd worden met de Stampede.

“De Calgary Stampede is het voorbeeld van Western gastvrijheid”, zegt Mike Casey, voorzitter en president van het bestuur van de Calgary Stampede. “Een stukje van de Stampede meenemen naar onze landelijke partners was een jarenlage gekoesterde wens.

Op onderstaande data kunt u de Stampede terugvinden op verschillende locaties in Alberta
21 mei – High River, Little Britches Rodeo
16 juni – Pincher Creek, Cowboy Poetry Festival
1 juli – Canmore and Banff, Canada Day

21 mei 2012;
Little Britches Rodeo – High River – De Stampede Caravan comite zal de originele Flapjacks omdraaien op het AG Fairgrounds met entertainment van Calgary’s eigen Heebee Jeebees and friends op het podium van de Stampede.

Kijk op www.hragsociety.ca voor meer informatie.

16 juni 2012
The Pincher Creek Cowboy Gathering – De Calagary Stampede viert mee op het 25 jarig jubileum van dit cowboy poezie en western muziek festival. Het publiek kan ondertussen genieten van The Keisler Family Fiddlers en Stampede Royalty.
Bezoek de website www.pcgathering.com als u vast een voorproefje wil krijgen van deze dag.

1 juli 2012
Canmore & Banff Canada Day Festivals
Vier Canada dag in de bergen met de Calgary Stampede. U kunt de parade volgen in zowel Canmore als Banff en mis zeker het Stampede Podium in het Central Park in Banff niet! Daarnaast vindt ook het jaarlijkse Caravan Breakfast plaats in Canmore bij het Rotary Pancake Breakfast.

Voor meer informatie over de Calgary Stampede kijk op de website .