Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Schiphol adviseert reizigers op tijd te komen. Amsterdam Airport Schiphol zet extra personeel en entertainment in om tijdens de start van de meivakantie reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Reizigers wordt geadviseerd de tijd die de luchtvaartmaatschappij vermeldt aan te houden en op tijd naar Schiphol te komen.

Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis al via internet in te checken. Op Schiphol kunnen reizigers gebruik maken van een van de meer dan honderd self-service check-in desks en van de nieuwe self-service bagage drop-off punten.

Entertainment: 'Magenta Zusjes' en 'Wereldreizigers'
Schiphol zet van vrijdag tot en met maandag entertainment in. Zo zijn er de 'Magenta Zusjes', die passagiers vermaken met theater. De 'Wereldreizigers' trekken al zingend en kleurrijk gekleed van hal tot hal met grote wereldbollen. Kinderen worden uitgenodigd plaats te nemen op de grote wereldbollen.

Lounge 3 en 4
Veel reizigers zullen op Schiphol kennismaken met de vernieuwde Lounges 3 en 4. Beide lounges bieden nieuwe faciliteiten voor de reizigers. Zo is afgelopen jaar in Lounge 3 de eerste Victoria's Secret in Europa geopend en kunnen passagiers in Lounge 4 terecht bij meerdere winkels, zoals Rituals Home & Bodycare, Desigual, Tommy Hilfiger en een aantal nieuwe restaurants.

Topdagen op Schiphol
Naar verwachting vertrekken dit weekend bijna 183.000 passagiers (vrijdag, zaterdag, zondag) vanaf Schiphol. In totaal reizen dit weekend zo'n 482.000 passagiers (overstappend, aankomend en vertrekkend) via Schiphol. Drukste dag wordt vrijdag 27 april met 169.000 passagiers (overstappend, aankomend en vertrekkend).