Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De consumentenwebsite voor reisinformatie, www.trivago.nl, heeft vorig jaar de populairste musea in Europa van dit moment onderzocht.

Bezienswaardigheden voor een ideaal uitje op donkere en natte zondagen in deze tijd van het jaar.

Dit zijn de top 10 musea die Europese reizigers het meest gezocht hebben op trivago:

1. Madame Tussauds, Londen

Madame Tussauds opende meer dan 200 jaar geleden voor het eerst haar deuren aan Baker Street in Londen, maar verhuisde naar Marylebone Road in 1884. Er zijn nu acht wassenbeeldenmusea wereldwijd en ondanks haar leeftijd trekt Madame Tussauds nog vele bezoekers. Van het koningshuis tot rocksterren, er is een beetje van alles te zien bij Madame Tussauds. Op 15 januari 2009 is het beeld van Barack Obama onthult en Formule 1 coureur Lewis Hamilton zal dit jaar ook aan de wassenbeelden worden toegevoegd.

2. Louvre, Parijs

Het Louvre museum is gevestigd in het Louvre Paleis in de Franse hoofdstad, dat gebouwd werd onder Philip II in the 12e eeuw. Het Louvre is één van de grootste musea ter wereld met 210.000 vierkante meter en als voormalige woning van de Franse koningen het meest bezochte kunstmuseum wereldwijd. Het belicht de traditionele Franse architectuur sinds de renaissance, en heeft 35.000 kunstwerken verspreid over acht afdelingen, getoond in meer dan 60.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte.

3. The British Museum, Londen

The British Museum is overal ter wereld bekend vanwege het permanente antiek en archeologische collectie. In 94 galerieën zijn meer dan zeven miljoen objecten uit elk continent tentoongesteld. Bezoekers kunnen er schatten vinden zoals mummies uit Egypte en Elgin marbles uit het Griekse Parthenon. Sinds 2000 kan ook het Queen Elizabeth II Great Court, het grootste overdekte plein van Europa, bezocht worden.

4. Museo del Prado, Madrid

Museo del Prado is één van de oudste musea in Europa, gebouwd in 1819. Het museum heeft een van de beste collecties Europese kunst. Hoogtepunten van de collectie zijn de Spaanse meesters Velázquez, Goya en El Greco, Italiaanse artiesten als Rafael en Titian en de Vlaamse schilder Rubens. Het is een van de meest bezochte plaatsen in Madrid.

5. London Dugeon, Londen

In het London Dungeon kan de donkere kant van Londen bezocht worden. De kerker opende in 1976 en nu zijn meer dan 40 van de meest afschuwelijke hoofdstukken in de geschiedenis afgebeeld. In dit eerste middeleeuwse griezelmuseum ter wereld zijn oude klassiekers nagemaakt, zoals de moorden van Jack the Ripper.

6. Miniatur Wunderland Hamburg, Hamburg

Het Miniatur Wunderland in Hamburg is de langste modeltrein wereldwijd. Het museum is gelegen in Hamburg´s Speicherstadt (het historische pakhuizendistrict in de haven) en is één van Duitsland´s topattracties. Het museum is verdeeld in zeven verschillende secties die, met een groot gevoel voor detail, miniatuurversies van de Duitse regio´s Harz, Hamburg en Knuffigen (een fictionele stad), maar ook Amerika, Scandinavië en Zwitserland laten zien.

7. Anne Frank Museum, Amsterdam

Het Anne Frank Museum is het voormalige onderduikadres van waarschijnlijk de meest bekende Joodse familie gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het Achterhuis schreef Anne Frank haar dagboek over onderduiken tijdens de oorlog. In 2008 bezochten bijna één miljoen mensen het museum aan de Prinsengracht, om te zien waar Anne Frank meer dan twee jaar ondergedoken heeft gezeten.

8. Galerie Uffizi, Florence

Galeria degli Uffizi heeft een gemiddelde van 1.7 miljoen bezoekers per jaar en heeft een collectie van de belangrijkste meesterwerken van de Middeleeuwen tot de Italiaanse renaissance. Verdeeld over meer dan 45 zalen worden 1.700 schilderijen, 300 sculpturen en honderden andere stukken tentoongesteld. Het museum, gelegen aan het Piazza della Signoria in Florence, werd opgericht halverwege 1500 door de Medici familie. Enkele van de meest bekende schilderijen zijn, “De aanbidding der wijzen, “De geboorte van Venus en “La Primavera van Botticelli.

9. Sexmuseum, Amsterdam

Het beruchte Sexmuseum in Amsterdam is gelegen op de Damrak, één van de hoofdstraten in het hart van de hoofdstad. De “Venustempel heeft een grote collectie erotische schilderijen, beelden en objecten. Het Sexmuseum neemt de bezoekers mee op een reis door de geschiedenis van sex tot aan vandaag de dag.

10. Centre Pompidou, Parijs

Het idee voor de bouw van het Centre Pompidou werd door de Franse president Georges Pompidou in het leven geroepen en de bouw werd na zijn ambtstijd in 1977 afgerond. De architecten Piano en Rogers hebben met het jaren ´70 high-tech ontwerp hun stempel gedrukt op de bouwstijl van het museum. Het Centre Pompidou beschikt naast een beduidende verzameling moderne kunst uit de 20e eeuw ook over een bibliotheek, bioscoop, theater en het instituut voor muzikaal onderzoek. Belangrijke tijdelijke tentoonstellingen van de afgelopen jaren waren onder andere Dalí (1979), Kandinsky (1984), Matisse (1993), Joseph Beuys (1994) en Francis Bacon (1996).