Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Back to nature – overnacht in een boomnest. Met zo’n 5000 kilometer aan bewegwijzerde paden en 450 km aan fietsroutes is de regio Champagne-Ardennen uitstekend per fiets of wandelend te verkennen.

Dat geldt zeker voor het departement Haute-Marne, een van de vier departementen die samen de Champagne-Ardennen vormen. De twee regio’s bij uitstek in de Haute-Marne om fietsend te ontdekken zijn le Lac du Der en le Pays de Langres. Het Lac du Der is met zijn oppervlakte van 4800 hectare een van de grootste stuwmeren van Europa. Ook voor paardrijvakanties is de Haute-Marne een zeer geschikte bestemming; de streek heeft 1800km aan ruiterpaden. Bijzonder zijn de ‘boomnesten’ waar je tijdens een wandelvakantie kunt overnachten. Nadere informatie over actieve vakanties vindt men op www.tourisme-hautemarne.com waar ook verschillende routes gedownload kunnen worden. Bij de VVV’s is ook het fietsboekje ‘La Haute-Marne à vélo’ te koop met 24 routes...

Voies vertes
Leuke fiets-, wandel- of skateroutes zijn de zogenoemde ‘voies vertes’: dit zijn oude jaagpaden die langs de talloze kanalen en oude spoorwegtracés lopen. Een daarvan is de 38km lange route rondom het meer van de Der. Het meer – dat officieel le Lac du Der Chantecoq heet (www.lacduder.com) – werd in 1974 aangelegd om het waterniveau van de Seine en de Marne te reguleren en is inmiddels een van de top attracties geworden.

Een andere populaire ‘groene weg’ is la voie vertes du Pays de Langres die over een voormalige spoorbaan loopt.  

Slapen in boomhutten
Met zo’n 108 bewegwijzerde wandelpaden is er ook voor wandelaars een grote keuze. Afstanden variëren van 5 tot en met 28 km en wanneer men verschillende routes aan elkaar koppelt kan men meerdaagse wandeltochten maken. Origineel zijn de ‘nids d’Amorey’, 3 boomhutten die in de vorm van een nest op een hoogte van 3 meter op palen gebouwd zijn. Iedere hut beschikt over een matras, gasstel en kampeergerei. De boomnesten liggen in de buurt van het plaatsje Auberive in het zuiden van de Haute-Marne. Reserveren kan via .
 

Bereikbaarheid
De Haute-Marne ligt in het zuidoosten van de Champagne-Ardennen met onder meer de plaatsen Chaumont en de mooie stad Langres met 3,5km aan stadsmuren. Afstand vanaf Utrecht tot de belangrijkste stad Chaumont is ongeveer 600km. Met de trein is Chaumont via Parijs ook goed te bereiken.
 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com