Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Israël viert op Moederdag zondag 13 mei als eerste land haar nationale dag op de Floriade 2012 in Venlo. De 64e Onafhankelijkheidsdag van Israël wordt dan gevierd. Alle moeders worden op hún dag toegezongen door ‘Habibi’.

De liedjes van dit vocale kwartet behoren tot de Israëlische klassiekers. Niet voor niets won Habibi meerdere prijzen en vertegenwoordigde zij Israël op het Eurovisie Songfestival.

‘Habibi’ bestaat uit Shlomit Aharon, Kiki Rotstein, Ami Mandelman en Moshe Siman. Zij treden op rond 12:05 uur in het Floriade theater op het themaveld World Show Stage, na korte speeches van ambassadeur van Israël H. Divon, burgemeester van de gemeente Peel en Maas mevrouw Delissen, directeur van de Floriade P.M.R. Beck en Commissioner-General van de Floriade J.D. Gabor. Ook rond 16:45 uur geeft “Habibi” een optreden in het theater.

Doneer Israëlische zaden voor ontwikkelingslanden
Israël ontwikkelt zich razendsnel op het gebied van duurzame innovaties. Zo kunt u op de Floriade zien hoe Israël met behulp van de nieuwste technologieën gezondere groentesoorten produceert. Bezoekers kunnen zelf ook hun groente- of fruitsoort ontwikkelen met een computerspel. Voor elk ontwerp worden er 100 zaden aan een ontwikkelingsland gedoneerd om armoede en honger tegen te gaan.

Bloemen, Moederdag & Israël
Veel moeders zullen op Moederdag weer verrast worden met bloemen. Nederland is nummer 3 op de exportlijst van Israël. Jaarlijks importeert Nederland wij één miljard bloemen uit Israël.

Vooraankondiging
Van 16 tot 22 juli heeft Israël een nationale week op de Floriade. Er zullen dan gedurende de hele week typisch Israëlische optredens plaatsvinden van de ‘Shofar in the desert’ en ‘The Bible Show’.

De Floriade
Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft. Kijk voor meer informatie op www.floriade.nl