Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

PROEF DE 8ERHOEK FESTIVAL. ACHTERHOEK – Onder het thema ‘Think Global, Eat Local’ wordt op zaterdag 9 en zondag 10 juni het Proef de 8erhoek Festival gehouden.

Een evenement, dat bezoekers meeneemt op een culinaire wereldreis langs de charme van een culinair gebied bij uitstek. Achterhoekse streekproducten, wijnen uit eigen streek en inspirerende mensen in een bijzondere setting zorgen voor een feest voor smulpapen. Vanzelfsprekend is er ook gezellige muziek, waarmee een dagje uit compleet wordt gemaakt. Het Festival wordt gehouden rondom Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Het Grote Genieten
Het Proef de 8erhoek Festival is een tweedaags culinair festival waar het Grote Genieten centraal staat. Het programma is gebouwd rond de tien lekkerste restaurants uit de Achterhoek van de rubriek ‘Over de Tong’ van De Gelderlander. Daarnaast is de wijnoogst van twintig wijnboeren uit de streek te keuren en is er een Foodiemarkt met streekproducten. Het Festival wordt dit jaar voor de eerste maal georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.proefdeachterhoek.nl.

Kooktheater
Met een toegangskaart zijn in het kooktheater masterclasses te volgen van de deelnemende chefs, kunnen er kookwedstrijden worden gevolgd en is er voor de bezoeker kans om deel te nemen en zelf de eigen kookkunsten te demonstreren. Alles is live of op een groot scherm bij de wijnbar te bekijken. Voor de notoire voetballiefhebber is er ook een groot scherm met de wedstrijden van het EK voetbal.

Stel zelf uw menukaart samen
Bij de paviljoens met de restaurants zijn de heerlijkste Achterhoekse gerechten te proeven: voor-, hoofd- en nagerechten en ook nog eens voor aantrekkelijke prijzen. Een glas goede Achterhoekse wijn hoort daar natuurlijk bij. Dat kan, want anno 2012 worden er op twintig Achterhoekse wijngaarden kwaliteitswijnen gemaakt. Overtuig uzelf en proef waarom de Achterhoekse wijnen zoveel onderscheidingen krijgen.

Foodiemarkt
De Achterhoek heeft zoveel mooie producten te bieden. Proef geitenkaas uit Winterswijk, struisvogelvlees uit het Montferland en ‘vergeten’ groente uit de omgeving van Steenderen. Geniet van bier van een Achterhoekse brouwerij en neem een lekker Achterhoeks ijsje toe. De Achterhoekse Flappen zijn tijdens het festival het officiële betaalmiddel. Een flap kost €1,25 en is verkrijgbaar bij de festivalkassa en de receptie van Villa Ruimzicht.

Entreekaarten
Kaartverkoop via , bij de receptie van Hotel Villa Ruimzicht en aan de kassa. Voorverkoop  €10, aan de kassa  €12,50. Kids betalen €  2,50. Echt 8erhoek VIP word je voor € 40 en geeft je toegang tot de VIP lounge inclusief champagne en oesters plus 15 8erhoekse Flappen.