Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kinderen die komende zomer met hun ouders op vakantie gaan naar de Tiroler Zugspitz Arena, kunnen kennismaken met de golfsport.

Wie wil, mag één keer gratis aan een proefles bij de professionele golfclub in het dal meedoen. En het wordt nog een leuk uitstapje voor de hele familie, want volwassenen krijgen dit jaar 10% korting op de greenfree.

 

Wie voor de gratis proefles en korting in aanmerking wil komen, hoeft alleen maar zijn of haar ‘gastenkaart’ (die iedereen automatisch bij de check-in in de accommodatie krijgt) te laten zien. Inschrijving kan één dag vantevoren bij het management van de Golfclub.

De omstandigheden van Golfclub Zugspitze in Ehrwald-Lermoos zijn ideaal voor kids: vlakke fairways op 1.000m hoogte met bijzonder uitzicht op de omliggende bergen. Tijdens de eerste proefles leren kinderen op een speelse manier afslaan en putten. Tussendoor kunnen zij hun hart ophalen aan de professionele moves van hun ouders of andere golfspelers. De gratis les wordt één keer per week verstrekt.

Kinderen die de slag te pakken hebben, kunnen een vervolgcursus boeken. Greenfee voor jeugd tot 18 jaar is € 15 p.p. Volwassenen betalen slechts € 30,60 per persoon (9-holes, normaal tarief € 34 minus 10% korting).

De golfbaan telt 9 holes. Liefhebbers die tijdens de vakantie op meerdere banen willen spelen, kunnen in een straal van ca. 100km van de Tiroler Zugspitz Arena nog 20 andere gerenommeerde banen proberen.  Met de Golf Alpin Card (3 of 5 greenfees) kunnen alle aangesloten greens worden uitgeprobeerd. In totaal zijn 31 golfclubs in de provincies Tirol en Salzburgerland lid, Golfclub Zugspitze maakt ook deel uit van het netwerk.

De meest bekende wintersportdorpen in de Tiroler Zugspitz Arena zijn Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier.  De Tiroler Zugspitz Arena ligt op ca. 850km van Utrecht. Hoewel de regio goed en tolvrij met de auto bereikbaar is, kun je er ook perfect met het vliegtuig naar toe. Zo vliegt Transavia vanaf Rotterdam en Amsterdam rechtstreeks naar Innsbruck.

Meer informatie over golf in de Tiroler Zugspitz Arena op www.zugspitzarena.com. Daarnaast is Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena telefonisch (0043 5673 20 000) of per mail () bereikbaar.