Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op 1 juni verwelkomt Amsterdam de Costa neoRomantica. Het schip is begin dit jaar in de vaart gekomen na een 90 miljoen euro kostende metamorfose, waarbij zowel het interieur als het exterieur grondig onder handen is genomen.


Het resultaat levert een nieuwe dimensie in cruisen op. Letterlijk ook; dit schip is een stuk kleiner dan andere recent in de vaart gekomen Costa schepen. Dankzij deze kleinschaligheid, en zeker dankzij het uitstekende werk van Tilburg design, een Zweeds designbedrijf gespecialiseerd in interieurs van luxe jachten en cruiseschepen, is een exclusieve sfeer ontstaan aan boord. Op de Costa neoRomantica, voorheen Costa Romantica, staat ontspannen en welzijn centraal:
 

Hutten en suites:
In totaal zijn er 789 hutten, voorheen waren dat er 678. Ter vergelijking, de recent in de vaart gekomen Costa Fascinosa heeft er 1508. Waren er voorheen 34 suites, waarvan 10 met privé balkon, nu hebben 86 hutten ook een privé balkon gekregen. Daarnaast zijn er 56 luxe Samsarahutten met privébalkon, waarvan 6 suites.
 

Eten en drinken:
Er zijn vier restaurants, waarvan twee exclusieve waarvoor een toeslag geldt. Er zijn vijf bars, waaronder een wijnbar met een zeer ruim assortiment exclusieve wijnen en kazen. Ook is er een ‘cigar lounge’ met exclusieve handgerolde sigaren uit Cuba en Nicaragua met daarbij premium brands sterke dranken.
 

Welzijn en sport:
Nieuw toegevoegd is de Samsara Spa, het exclusieve wellness concept van Costa, met een oppervlakte van 4400m2 verdeeld over twee dekken met fitness, joggingparcours, zwembaden, sauna, hammam, hydromassagebaden, behandelkamers en bijhorende luxe Samsarahutten.
 

Entertainment en nightlife:
Het entertainment op de Costa neoRomantica is naar een hoger plan gebracht. De muziek is van het allerbeste en nieuwste niveau, passend bij de omgeving. De ‘show goes on’ met enorm veel variatie: bijzondere acts, stand up comedian tot interpretaties van tv formats. De show wordt gestolen door de cruise staff.

 
De Costa neoRomantica is deze zomer een vaste gast van de Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Op 1 juni arriveert het schip voor het eerst om de hele zomer de route ‘Hoofdsteden en indrukken van Europa’ te varen, en doet daarbij in één week de steden Hamburg, Kopenhagen, Oslo, Le Havre (Parijs) en Dover (Londen) aan.  

 
Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl  

 

Over Costa Cruises:
Costa Cruises is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 15 schepen en nog twee schepen zijn besteld en worden afgeleverd in mei 2012 en oktober 2014. Costa Cruises is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008).  Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. Met een omzet van ongeveer 3.1 miljard euro en meer dan 3.1 miljoen gasten in 2011, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reisorganisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. Costa Crociere S.p.A. is lid van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE:CCL; NYSE: CUK), ‘s werelds grootste cruise organisatie.