Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wie met Brussels Airlines vliegt zal er de volgende maanden niet kunnen naast kijken. Ruim honderd cabin crew leden en luchthavenmedewerkers dragen voortaan een elegant rood uniform dat symbool staat voor de passie en stijl die de Belgische luchtvaartmaatschappij uitstraalt nu ze dagelijks koers zet naar New York.


Morgen, 1 juni 2012, is het eindelijk zover. Brussels Airlines vlucht SN 501/502 zal dan voor de allereerste keer Brussels Airport met New York JFK verbinden. Een historisch moment dat nog extra in de verf wordt gezet door de nieuwe look van de Brussels Airlines frontliners die dagelijks in contact staan met de passagiers.

Niet alleen de vernieuwde vliegtuigcabine zal opvallen op deze vlucht, maar ook het nieuwe uniform van de crew. Honderd Brussels Airlines medewerkers dragen voortaan niet langer het bekende blauw/witte uniform; ze zijn nu uitgedost in een vurig rood kleedje. De ‘I’ll take Manhattan’ tas die ze losjes over de arm hangen verraadt meteen waarover het gaat. Deze honderd cabin crew leden en luchthavenmedewerkers worden de ‘New York Ambassadors’ van Brussels Airlines, die de allereerste trans-Atlantische route van Brussels Airlines zullen promoten tijdens hun dagelijkse contacten met de passagiers over het hele Brussels Airlines netwerk.

Voor het eigentijdse design van het nieuwe kleedje werkte Brussels Airlines opnieuw samen met het toonaangevende Belgische modemerk xandres dat al tien jaar een trouwe partner is van de luchtvaartmaatschappij en synoniem staat voor kwaliteit. Er werd gekozen voor een modern, elegant en trendy ontwerp met een strakke snit en een knipoog naar de roemrijke vervlogen pionierstijden van de luchtvaart. De uitdaging was groot, want een uniform moet immers niet alleen goed zitten en mooi ogen, het is en blijft een ‘werkuniform’ dat functioneel moet zijn. Bedoeling was om het uniform te laten opvallen en dat doet het ook, dankzij de rode kleur die passie uitstraalt en overal van ver zal herkend worden.

Er werd geopteerd voor een totaallook. Zo werd er naast de tas en het kleed ook een rode trenchcoat en een sjaaltje ontworpen. De iconische trenchcoat is een must have voor elke stijlvolle vrouw. Het sjaaltje met vortex-print legt dan weer de link met de luchtvaart.

De rode lakschoenen, gemaakt uit hoogglanzend leer, zijn een ontwerp van de Belgische fabrikant Carmi.. Het Belgische modemerk Bellerose ontwierp een rode driekwarts golf die binnenkort door alle vrouwelijke medewerkers kan gedragen worden.

“We zijn heel erg fier dat we ter gelegenheid van de New York vlucht een uniek ontwerp konden maken voor de cabin crew en luchthavenmedewerkers. Brussels Airlines heeft een goed oog voor mode en dat willen wij met onze uitgebreide kennis in de modesector ondersteunen. Het ontwerp is een felrood kleedje geworden dat helemaal past bij het imago van het bedrijf. Het is de kers op de taart van onze 10-jarige samenwerking”, zegt Isabelle Santens, de vrouw achter xandres.

Het bestaande herenuniform kreeg een nieuwe snit en werd opgefrist met een moderne das die werd ontworpen door Bellerose. Ambiorix tekende opnieuw voor het design van duurzame Belgische schoenen.

De New York Ambassadors zullen niet alleen op de Brussel-New York JFK vlucht te zien zijn. Bedoeling is dat de 100 medewerkers op het hele Brussels Airlines netwerk, dat meer dan zeventig bestemmingen telt – van Kinshasa over Tel Aviv tot Moskou en Porto – zullen ‘opvallen’.

“Ons personeel is voortaan niet enkel een ambassadeur van Brussels Airlines maar ook van New York en zeker ook van de Belgische mode, want alle onderdelen van het nieuwe uniform zijn honderd procent Belgisch”, zegt Marc Schoonjans , Uniform Development Verantwoordelijke bij Brussels Airlines.

Het vestimentair boodschappenlijstje van Brussels Airlines is lang. Op jaarbasis koopt Brussels Airlines gemiddeld 1100 blazers, 1200 broeken, 850 rokken, 4.600 blouses en 1100 sjaaltjes aan voor de vrouwelijke uniformdragers. Voor de mannen vernieuwt de luchtvaartmaatschappij op jaarbasis 5,000 hemden, 800 vesten en 1.600 broeken.

 
Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 52 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd.
Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.