Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Daal af naar hart van vulkaan. Reisorganisatie BBI Travel – specialist in vakanties naar IJsland  en Scandinavië  -  introduceert een nieuw bijzonder arrangement in de vakantiebestemming IJsland: afdalen naar het hart van een vulkaan.

Locatie van deze nieuwe toer is de slapende Thrihnukagigur vulkaan, op zo’n half uur rijden van de hoofdstad Reykjavik. Door middel van een speciaal gebouwde kraan die dwars over de rand van de krater geplaatst is daalt men in een liftbak via de kraterpijp 120 meter omlaag naar de magmakamer van de vulkaan. De ruimte waar men uitstapt meet ongeveer 50 bij 70 meter. De tocht wordt begeleid door meerdere ervaren gidsen, die op weg naar de vulkaan en in de vulkaan zelf tekst en uitleg geven over vulkanisme  en  de bijzonderheden van de Thrihnukagigur vulkaan. Men verblijft een uur in de ruimte zodat er volop foto’s/films genomen kunnen worden. Om massale bezoekersaantallen te voorkomen, is de toer slechts een korte periode te boeken, van 15 juni tot en met 31 juli 2012. Nadere info op www.bbi-travel.nl of 050 – 313 6000.

De schoonheid van de krater bestaat vooral uit de verschillende verkleuringen op de zijwanden en de enorme grootte. De afstand van de bovenkant van de kratermond tot de magmakamer is zo groot dat het Vrijheidsbeeld van New York er goed in zou passen. De afdaling in de lift duurt ongeveer 10 minuten.  

Deelnemers aan de toer lopen vanaf een parkeerplaats in ongeveer  30 tot 40 minuten over lavagesteente naar de vulkaan. Goed schoeisel en enige conditie zijn daarom noodzakelijk. Minimum leeftijd voor de toer is 12 jaar. Op IJsland zijn er nog zo’n 18 vulkanen actief maar wees gerustgesteld - de Thrihnukagigur vulkaan is al 4000 jaar inactief. Het arrangement kan iedere dag van 15 juni tot en met 31 juli geboekt worden, er zijn per dag 4 vertrektijden.  In het arrangement is vervoer van/naar accommodatie in  Reykjavik, helm en veiligheidspak, koffie/thee en IJslandse vleessoep – of vegetarische versie - inbegrepen. Warme kleding wordt aanbevolen want de temperatuur in de vulkaan schommelt tussen de 4 en 6 graden. Prijs is 247 euro per persoon.

BBI Travel
BBI Travel is een van de oudste reisorganisaties in Nederland en houdt kantoor te Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.