Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op het Caribische eiland Barbados klinken natuurlijk de typische calypso klanken en gezellige tukbands over het hele eiland. Maar met wie Barbados op het gebied van muziek echt uit kan pakken is natuurlijk hun trots Rihanna.


Rihanna heeft afgelopen jaren wereldwijde bekendheid gecreëerd met haar muziek. De ster, afkomstig uit Barbados, is niet meer weg te denken uit de hitlijsten maar komt nog steeds graag terug naar haar eiland.

Barbados is een heel muzikaal eiland. In de Bajan muziek komen verschillende stijlen en invloeden samen, voornamelijk uit Europa, Amerika en Afrika. Zo zijn er invloeden te horen uit folk en westerse klassieke, religieuze en populaire muziek.

Op Barbados klinkt een karakteristieke mix van stijlen als van Bajan folk melodieën, Caribische jazz en opera, maar ook met ritmes van calypso, spouge en soca. De wortels van de calypso liggen bij de Afrikaanse slaven in de vroege zeventiende eeuw. Zij zongen satirische liederen waarmee ze kritiek uitten op de situatie waarin ze leefden. De calypso kan het beste worden ervaren tijdens een bezoek aan het Crop Over Festival, het carnaval van Barbados.

Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in de Bajan geschiedenis en cultuur. Ook vandaag de dag is het voor de eilandbewoners nog een essentieel onderdeel van het dagelijks leven.

Tukbands zijn muziekensembles op Barbados die gebaseerd zijn op de Britse militaire bands. Een tukband bestaat uit een viool of fluit, een triangel, een kleine trom en een dubbele grote trom, en speelt een karakteristieke mix van Afrikaanse en Britse muziek.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl