Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De eerste vier Toeristische Overstappunten (TOP’s) in Utrecht zijn geopend. De TOP’s staan bij  Oortjespad (Kamerik), Heinoomsvaart (Wilnis), Pondskoekersluis (Mijdrecht) en Winkelpolder (Vinkeveense Plassen).

Hiermee sluit Utrecht aan op het landelijke TOP-concept waarmee recreanten de weg wordt gewezen naar de mooiste fiets- en wandelroutes in de regio. De openingshandeling werd verricht door Bart Krol (gedeputeerde Provincie Utrecht) samen met lokale bestuurders.

Groene Hart beleefbaar en bereikbaar
“De TOP’s maken het Groene Hart beleefbaar en bereikbaar” volgens gedeputeerde Krol. “Ze zijn daarmee een prachtige manier om de stedeling het gebied in te trekken en kennis te laten maken met het Groene Hart”. Wethouder Duindam (gemeente Woerden) ziet de TOP’s als “ Een herkenbaar startpunt in het Groene Hart die wandelaars, fietsers en andere recreanten vrije toegang geeft tot het Groene Hart. Hiermee kan iedereen van dit gebied genieten”.

Startpunt voor fietsers en wandelaars
Een TOP is een punt waar recreanten de auto kunnen parkeren om vervolgens bewegwijzerde fiets- en wandelroutes op te pakken. Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP kunnen worden gestart laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes van de regio. Een ideaal startpunt dus voor eenieder die de streek beter wil leren kennen. De TOP’s zijn herkenbaar aan een markante groene grashalm.

Samenwerking
Realisatie van deze vier TOP’s is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Recreatie Midden-Nederland, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Recreatieschap Vinkeveense Plassen en de Provincie Utrecht. Het beheer wordt uitgevoerd door Recreatie Midden-Nederland. Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme is projectleider van de TOP’s.

B&B Award
Bij de onthulling van de TOP Oortjespad werd ook de eerste B&B Award van Groene Hart, kloppend hart uitgereikt aan Kees van de Rotte van Villa Voorncamp uit Schoonhoven.
Het is de bedoeling dat de B&B Award op grond van een klanttevredenheidsonderzoek bij de accommodaties die aangesloten zijn bij de stichting Groene Hart, kloppend hart, jaarlijks wordt uitgereikt. In 2011 deden er 23 accommodaties mee waarvan meer dan 200 enquêtes door de gasten werden ingeleverd. Zij deelden cijfers uit voor comfort, hygiëne, prijs, kwaliteit, gastvrijheids-voorzieningen, omgeving en dergelijke. Met een gemiddelde van 9.6 mag Villa Voorncamp zich de terechte winnaar noemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over alle TOP’s kunt u terecht op www.toproutenetwerk.nl.